Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 19.pro.2007 v 16:17 |
||
Ptám se především kvůli GGmenu.
Co byste mi doporučili teda použít a který zprůsob byste pro GGmenu preferovali Vy (pokud jej používáte)?
|
|||
![]() |
|||
chlebovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
||
Jo to je taky možnost a pak by to teda bylo v mnl takto:
(autoload "extendedOpen" '("EO"))
a nahrálo by se to při prvním volání funkce. Nepletu-li se.
|
|||
Ing. Martin Chlebovský
www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l |
|||
![]() |
|||
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
||
a co v mnl použít funkci AUTOLOAD?
Pak se to načítá při prvním použití
|
|||
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
||
No jo, ale neni to tentýž případ, jako kdybych napsal: (LOAD "acettxt.lsp")
Nechtěl bych tak jako psal pan Mantlík aby se mi řpi suštění AutoCADu načítalo moc funkcí do paměti, což hrozně zdržuje.
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
||
Ano správně, do mnl na jeden řádek bych napsal :
(if (not C:EO) (load (findfile "extendedOpen")))
a to zaručí že se funkce určitě načte, celou cestu psát nemusíte pokud to budete mít uložené někde kde cad hledá (např support) pak stačí to findfile, jinak doporučuji celou cestu
Tím se to načte, a máte jistotu že to tam je.
A pak už jen do CUI
^C^CEO
|
|||
Ing. Martin Chlebovský
www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l |
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Moc jsme to nepobral, chápu to správně, že do MNL napíšu na řádek:
(if (not C:EO) (load "extendedOpen")) a V CUI postačí pak jen ^C^CEO?
Zatím to mám vše v jednom řádku v CUI
Předpokládám, že to findfile je tam pouze v případě, že nemám adresář s daným lispem mezi podporovanými adresáři anbo je to prostě jen tak lepší?
Souhlasili byste tedy s podobou: ^C^C(if (not C:EO) (load (findfile "extendedOpen")));EO;?
^P důvod určitě mělo, vytkl mi jej jeden kolega, ovšem bylo to před drahným časem a nevím zda někdě dohledá jeho argumenty, které mi přišly emailem.
Děkuji za rady
Upravil PepaR - 19.pro.2007 v 10:43 |
|||
![]() |
|||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
||
Možná přesněji
(if (not C:EO) (load (findfile "extendedOpen"))) Upravil Ferdinand - 17.pro.2007 v 13:15 |
|||
-FerTh-
|
|||
![]() |
|||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Částečně se budu opakovat, ale já jsem spíš pro to aby se to načítání provedlo v mnl, vono totiž ta podmínka by se neustále volala každým stiskem ikony, což je příkaz navíc, v tom mnl se to načte jednou a dost, na druhou stranu pokud to chcete nějak chránit proti odstranení nějaké podmínky (klíče) tak bych to dal do toho CUI, z tama už to málokdo dostane ven, z toho mnl to každý může odstranit. Takže záleží na situaci.
A co se týče toho prvního dotazu, tak obdoba, předchozí odpovědi, s tím že když to mám v mnl tak je jen to načtení:
(if (not C:EO) (load "extendedOpen"))
a pak v cui jen volání příkazu :
^C^CEO dle vašeho psaní
ale radši píši :
^C^C(c:EO) a někdy to ^C^C vynechávám dle potřeby zrušení příkazů a ponechání, pokud je to jen doplňková funkce ke zvolenému příkazu, třeba nový uchop mod.... |
|||
Ing. Martin Chlebovský
|||
![]() |
|||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
||
Dobrý den
Ad 1) Osobně používám variantu B (na konci ale bez středníku)
Co prosím znamená to ^P?
Ad 2) Asi to bude dle osobních sympatií nebo podle toho, jaká se očekává frekvence použití příkazu. Když často, tak možná lépe do MNL (ale já jsem "ustrnul" na variantě v CUI (dříve MNS) a žádnou prodlevu nepozoruji)
|
|||
J. Mantlík
|
|||
![]() |
|||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
||
Dobrý den,
rád bych se zeptal zkušenějších, co již v CUI nějakou dobu pracují:
Dotaz 1:
Který varianta zápisu je pro položku v CUI lepší?
varianta A: ^C^C^P(if (not C:EO) (load "extendedOpen"));^PEO
nebo
varianta B: ^C^C(if (not C:K_zkld) (load "K_POCITEJ"));k_zkld;
Dotaz 2:
V případě načtení funkce při spuštění AutoCADu by jste preferovali cestu přes MNL nebo to přidat přímo do CUI?
Předem moc děkuji za rady
|
|||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,305 sekund.