Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 30.bře.2005 v 10:23 |
Řekl bych: "Čo bolo, to bolo." Kdyby se mne ale někdo před těmi x lety ptal, jestli překládat příkazy, křičel bych z plných plic: "Ne!" Někdo by měl určitě jiný názor :-)
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Příkazy AutoCADu jsou lokalizované i v naprosté většíně ostatních jazykových lokalizací. Příkazy byly hlavní metodou komunikace s AutoCADem (menu je jen jedna, nepovinná metoda vyvolávání příkazů), takže lokalizace se nutně dotýkala i jejich názvů. Narozdíl od Excelu, kde to pak dělá problémy ve VBA aplikacích, je v AutoCADu možné používat kromě lokalizovaných i originální anglické názvy příkazů. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Lokalilizace příkazů mne taky moc nebaví. Myslím, že na začátku, když byl CZ AutoCAD lacinější, než jinde, to mělo asi bránit šedé distribuci. A dneska už to nejde vrátit. Daleko větší průšvih je to IMHO v excelu. Nevím, kam až jste dospěl v manuálu, ale ve skutečnosti není přenášení USS v dnešních verzích tak frekventované. Zkuste heslo relativní souřadnice, a zejména zadávání bodů vzdáleností v naznačeném směru. Ale to jsou opravdu jen střípky a určitě nepředpokládáte, že je možné udělat z konference on-line kurz. |
|
![]() |
|
Kevar ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 26.bře.2005 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
VĚTŠINA !!! Tak mě trošičku urazila poznámka o strýčkovi Františkovi.... No a s tím USC a USS, nevěděl jsem, že se lokalizují i příkazy... |
|
![]() |
|
![]() |
Nojo, nějak automaticky jsem předpokládal, že máte ČESKOU lokalizaci. To asi většina legálních uživatelů v Česku má. UživatelskýSystémSouřadnic X UserCoordinateSystem PS. Proč Vás moje poznámka rozčílila? Já bych si bez nastudování manuálu netroufal přejít na jiný systém. |
|
![]() |
|
![]() |
1) nemyslel jste spíš příkaz UCS 2) stejně jsem si to nakonec musel najít v manuálu, protože USS jaksi nefunguje... :D 3) už jsem našel nejlepší knížku... je to manuál :D |
|
![]() |
|
![]() |
To jsem zhruba pochopil. Připomíná mi to moje začátky na kradeném AutoCADu rel.9 Eng. Postupně jsem zkoušel položky obrazovkového menu (pro ty kteří ho ještě pamatují) a dokonce s tím i něco nakreslil. Když jsem se dostal k legální 10 s českou dokumentací, nevycházel jsem z úžasu, kolik věcí se mi nepodařilo objevit. Přece jenom systém "strýc František" není to pravé ořechové.
|
|
![]() |
|
![]() |
autocad jsem donesl domů teprve nedávno a ještě jsem nestihl sehnat žádnou knihu, ale už jsem něco potřeboval nutně narýsovat
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Příkaz USS. Tu knihu teda opravdu potřebujete :-) Bohužel už nemám přehled o literatuře k AutoCADu.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ahoj, jak se dá v ACADU 2004 umístit počátek souřadnic na jiné místo než je vlevo dole??? Třeba na průsečík os nebo na poslední místo, kde se něco upravovalo. Děkuji |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.