Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() Zasláno: 11.říj.2016 v 09:03 |
Dobrý den,
v Inventoru 2014 v prostředí sestavy vytvořím novou pracovní rovinu. Na ní vytvořím novou součást. Při změně polohy pracovní roviny změní polohu i vytvořená součást. Když však na pracovní rovině vytvořím rámovou konstrukci pomocí Generátoru rámů, tak při změně polohy pracovní roviny zůstane rámová konstrukce na původním místě. V čem může být problém? Děkuji za informaci.
|
|
![]() |
|
simunek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2014 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2021 Professional Stav: Offline Bodů: 481 |
![]() |
Zdravím,
podle mě jde o to jak máte zavazbený skeleton pro rámovou konstrukci. Pokud se skeleton posune a rámová konstrukce ne tak je to divné a budou zpřetrhané vazby mezi konstrukcí a skeletonem. Pak nezbývá než vytvořit rámovou konstukci znovu.
|
|
Pavel Šimůnek
|
|
![]() |
|
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
Skeleton pro rámovou konstrukci mám vytvořený na pracovní rovině, takže by měl být k této rovině zavazbený. Při změně polohy pracovní roviny skeleton i rámová konstrukce zůstávají v původní poloze.
|
|
![]() |
|
Petr Klimeš ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 05.led.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 283 |
![]() |
Dobrý den,
zkoušel jste aktualizaci pomocí tlačítka "Přestavět vše" na kartě správa ? |
|
![]() |
|
simunek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2014 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor 2021 Professional Stav: Offline Bodů: 481 |
![]() |
no jestli se Vám ten skeleton nepohne když posunete tu rovinu tak k ní nebude řádně zavazbený a nebo by Vám to mělo hlásit po aktualizaci chybu že jsou vazby v konfliktu.
|
|
Pavel Šimůnek
|
|
![]() |
|
Jan Videcký ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() Arkance Systems Přihlášen: 12.lis.2010 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor, Vault Stav: Offline Bodů: 67 |
![]() |
Dobrý den,
na pracovní rovině, která je vytvořena v sestavě nelze vytvořit Ramovou konstrukci. Můžete poslat nahled obr. stromu prohlížeče z INV? Veškerá geometrie pro rámovou konstrukci musí být v IPT souboru. |
|
Ing. Jan Videcký, konzultant
Arkance Systems CZ s.r.o. Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení https://www.arkance-systems.cz/ www.cadforum.cz blog.cadstudio.cz |
|
![]() |
|
![]() |
Aktualizaci pomocí "Přestavět vše" jsem provedl, ale bez úspěchu. Žádná chyba nebyla ohlášena.
Strom: V sestavě jsem vytvořil Pracovní rovinu 1. Pak jsem dal vytvořit Plošina 1.aim a dále Plošina 1.ipt (skeleton rámu), vše na pracovní rovině 1. Pak jsem v Plošina 1.aim vyplnil profily pomocí Vložit rámovou konstrukci. Rámová konstrukce se vytvořila, ale skeleton ani rámová konstrukce nenásledují pohyb pracovní roviny. |
|
![]() |
|
![]() |
Ještě jedno zjištění. Stejným způsobem jsem vytvořil rámovou konstrukci na víku zásobníku. Při změně průměru rám měnil velikost, ale při změně výšky (vysunutí), rám zůstával na původním místě.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,473 sekund.