Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Celková délka prvku |
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
honzic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit 2024 Stav: Offline Bodů: 133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zasláno: 23.lis.2024 v 12:46 |
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s následujícím problémem. Vytvořil jsem prvek pomocí komponenty na místě tažením profilu po křivce. Profil je čtverec 100x100 mm, křivka má tři části 1500 mm, 1000 mm a 2500 mm, celkem tedy 5000 mm. Každé části linie jsem přiřadil parametr délka. Jak docílit toho aby mi revit posčítal jednotlivé části linie a vykázal celkovou délku prvku 5000 mm. Mě to dělá jen tu poslední část 2500 mm. Přitom objem je spočítán v pořádku 0,05 m3 (t.j. 0,1x0,1x5,0m). Takže z toho usuzuji že revit zná celkovou délku prvku 5000 mm. Tuto délku bych potřeboval vykazovat do tabulky prvků. Děkuji za rady honzic ![]() |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Použít např. zábradlí s definovaným profilem, tam vám vypadne celková délka.
|
|
![]() |
|
honzic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit 2024 Stav: Offline Bodů: 133 |
No jo, když já to potřebuju mít v kategorii Obecné modely kde mám všechny KTZ prvky abych to pak vše vykazoval v jedné tabulce (klempířské prvky, truhlářské prvky, zámečnické prvky).
|
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
... a co zkusit z obejmu dostat délku tím, že ho vydělím plochou taženého profilu?
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Přesně toto jsem zkoušel, ale nedaří se mi to zapsat do vzorce. Dává mi to chybu, že parametr Objem není platným parametrem. (viz přiložený obrázek)
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
Ověřte ta velká/malá písmena, a určitě nebudou dobře jednotky, musíte dělit "100 mm", aby na konci byl údaj ve správných jednotkách (délka nemůže být v objemových jednotkách).
|
|
![]() |
|
Tak už jsem vyzkoušel vše, malá/velká písmena. Plochu profilu jsem si dal do sdíleného parametru abych ji následně dal do vzorce Objem/Plocha profilu a stejně to nejde, pořád to dává tu stejnou chybu že parametr Objem není platným parametrem. Tak už nevím.
Přikládám i odkaz na testovací soubor rvt. https://drive.google.com/file/d/1TAthsskKtCrb_1EzJGKrv6JQhraPHUbf/view?usp=sharing |
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
Parametr Objem u kategorie Obecné modely je systémový parametr, který zobrazuje hodnotu automaticky vypočítanou z objemu všech těles v rodině. Nejedná se o parametr rodiny a nelze jej tedy použít do vzorců. Od verze 2014 lze sice tento parametr vykazovat, ale nelze jej použít do popisky. Pokud nepotřebujete délku ve vlastnostech rodiny, vytvořte výpočet až v tabulce:
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
To je právě ono, že jsem chtěl tu délku mít ve vlastnostech rodiny.
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
V tom případě, přidejte v rodině těm třem kótám 1500 mm, 1000 mm a 2500 mm tři nové parametry a ty pak vzorcem sečtěte v parametru Délka.
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
Ano, to je řešení které jsem zkoušel a funguje. Akorát to není úplně ono v případě třeba kačírkové lišty na ploché střeše kde ta celá trajektorie je složena ze 16 částí. To mi přijde poněkud nepraktické.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.