Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() Zasláno: 18.pro.2006 v 14:27 |
No myslim, že to je obyčejny referenčni otačení, takže se to da udělat i takto:
(defun C:O() ;Otoc------------OtRef
(command "vyber" pause) (command "_rotate" "p" "" pause "r" "@" pause pause) (princ) ) Což používám já.
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Ale Hlho, to už sem psal pan Michl 23/11...
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
hynekn ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ADT 3 Stav: Offline Bodů: 49 |
![]() |
Hlavně jsem nepochopil, proč úhel nejprve převádíte na řetězec a pak zpátky na float (číslo s desetinnou čárkou). Dvojice angtos - atof je nesmyslná. Pokud budete používat "nativní" původní čísla, jedete vždy v základní přesnosti AutoCADu, AUPREC a podobné spíše formátovací záležitosti můžete zapomenout a tentokrát se opravdu nedozoomujete.
|
|
Hynek
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21908 |
![]() |
To je jedno - Jednotky nastavují AUPRES.
Hlavně je ale zbytečné převádět numerické hodnoty na stringy a tím pádem to komplikovat zaoukrouhleními a jednotkami - funkce (command) bere i normální numerické hodnoty (v plné přesnosti).
|
|
![]() |
|
BenaCZ ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
jj díky moc,taky jsem vyzkousel 16 a je to v poho... mam takovy pocit ze i excel jede na 16 desetinnych mist, tak to musi stacit :) Bena
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Opravuji - podle systemove promenne AUPREC
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Když jsem tam dal 16, tak už jsem se na nepřesnost "nedozoomoval"
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Myslím, že když se vypustí, použije se nastavení UNITS (Jednotky)
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
BenaCZ ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 02.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCad2007 Stav: Offline Bodů: 60 |
![]() |
Aha, díky za upozornění. Toho jsem si nevšiml (tý dvojky) to bude určitě tím. Musím si najít v helpu jestli se to zaokrouhlení dá úplně vypustit nebo jestli tam musím nastavit jen více desetinných míst... nevíte to náhodou z hlavy? Díky Bena
P.S. tak nepřesnosti beru zpět :) |
|
![]() |
|
![]() |
S nepřesností jsem se nikdy nesetkal. IMHO k ní není důvod.
Ten spočítaný úhel si zaokrouhlujete na 2 desetinná místa. Nemůže to být tím?
Jinak já bych asi pouřil v příkazu otáčení referenci úhly bych nemusel počítat.
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
všiml jsem si, že když se mi v lispu vyskytuje funkce "command" (např otočit), tak se do výsledku vnášejí chyby. Myslím tím že když dám něco otáčet v lispu pomocí command, tak se to otočí o trochu jiný úhel, než je ten spočtený. Přisuzuji to nějakému nastavení přesnosti při používání command příkazů v lispu. Ale přesnost v nastavení jednotek autocadu na to nemá vliv. Nejsnáze pochopitelný je to na příkladu. Udělal jsem funkci "otocrychle", kde otáčím výběr pomocí 3 bodů. Z těchto 3 bodů si spočítám úhel o který se to má otočit. Když si to pak hodně přiblížím, zjistím, že to není otočené úplně přesně. Spočtený úhel je ale určitě správný. (když u jiného lispu podobně počítám úhel, který pak používám pro něco jiného, tak to funguje perfektně). Tady je ten lisp, dyžtak si to vyzkoušejte: ;;; Otočí podle 3 bodů (defun C:otocr (/ ORM SNM mysset counter stredpt firstpt endpt angle_new angle1 angle2 delta_x1 delta_y1 delta_x2 delta_y2 ) ;;;nastaví orto a krok na 0 (setq ORM (getvar "orthomode")) (setq SNM (getvar "snapmode")) (setvar "orthomode" 0) (setvar "snapmode" 0) ;;;násobný výběr (setq mysset (ssget)) (setq counter 0) (while (< counter (sslength mysset)) (terpri) (setq counter (+ counter 1)) ) ;;;vlastní funkce (setq stredpt (getpoint "\nVyber stred otáčení:")) (setq firstpt (getpoint "\nVyber 1. bod otáčení:")) (setq endpt (getpoint "\nVyber 2. bod otáčení:")) (setq delta_x1 (- (nth 0 firstpt) (nth 0 stredpt))) (setq delta_y1 (- (nth 1 firstpt) (nth 1 stredpt))) (setq angle1 (atan delta_y1 delta_x1)) (setq delta_x2 (- (nth 0 endpt) (nth 0 stredpt))) (setq delta_y2 (- (nth 1 endpt) (nth 1 stredpt))) (setq angle2 (atan delta_y2 delta_x2)) (setq angle_new (atof (angtos (- angle2 angle1) 0 2))) (command "_rotate" mysset "" stredpt angle_new) ;;; obnovuje původní orto a krok (setvar "orthomode" ORM) (setvar "snapmode" SNM) ) Nevíte někdo jak to udělat, aby to fungovalo správně? Díky za každou radu, Bena |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,215 sekund.