Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline
Bodů: 446
Zasláno: 13.lis.2007 v 13:31
Existoval kdysi MechSoft pro Inventor, ktrý tyto věci řešil. Dovedl vkládat ložisko jak klasicky včetně valivých tělísek, tak také jako součást, která se na výkresu zobrazovala tak, jak je zvykem. Totéž uměl i u ozubených kol. Jenže pokrok nelze zastavit a od té doby kdy se MechSoft začlenil do Inventoru a nevyvíjí ho samostatná firma, leckteré vymoženosti z něho mizí. To se týká bohužel i výpočtů součástí, správce vazeb atd. Raději už končím, abych zde nevzdychal příliš.
Souhlasím s p. Rebendou. Jen vidím ještě jeden možný problém. Výkres není jen nějaká malůvka, je to výstup pro výrobu. Proto má být co nejsrozumitelnější a v rámci možností co nejjednodušší. Při složitém kusu a tomto stylu zobrazování se v něm někdy nevyzná ani bůh, ani čert, ani sám autor. Natož dělník bez vysoké.
Ono asi žádný SW nepokryje 100% pestrost života. Je to na konstruktérovi, aby se nepodřizoval Inventoru, nedělal zbytečnou práci, ale ani neslevoval z nároků na výkres. Prostě aby nebyl blbej. Pane Charlee, líbí se mi Váš způsob, díky za tip. A ten citát, to je lahůdka.
Mám za to, že zobrazení ložiska na výkresu, které AIP11 normálně vytvoří, je dost srozumitelní na to, aby každý pochopil, že jde o ložisko. Výkres je jen symbolické zobrazení skutečnosti a každý, kdo ho chce správně pochopit, tak musí znát význam všemožných značek atd., takže jistě pozná i ložisko, které má kuličky třeba trochu posunuté z roviny řezu.
Pavel Žáček
Je to pravda, jenže víte co je problém, když si někdo projde průmyslovku, vysokou, kde nás honili za každou ptákovinu, tak je potom nešťastný, když inventor maluje výkresy prapodivně... Ovšem nutno na obranu inventoru přiznat následující (což ho nezprostí viny): asi neznám lepší modelář jenž tvoří 2D výkresy líp a efektivněji, zeptejte se kolegů pokud používají jiné produkty jak se jim tvoří výkresy... dále když si vzpomenu jak jsem maloval v autocadu, tak dostanu vyrážku :)... Holt vše nemůže být dokonalé, ale v mém případě je kladů víc, než záporů...
Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline
Bodů: 446
Zasláno: 08.lis.2007 v 15:02
Mám za to, že zobrazení ložiska na výkresu, které AIP11 normálně vytvoří, je dost srozumitelní na to, aby každý pochopil, že jde o ložisko. Výkres je jen symbolické zobrazení skutečnosti a každý, kdo ho chce správně pochopit, tak musí znát význam všemožných značek atd., takže jistě pozná i ložisko, které má kuličky třeba trochu posunuté z roviny řezu.
Zajímalo by mě, jak dostat z AIP11 řez ložiskem tak, aby vypadalo trochu rozumně (tj. jako řez ve starých inv. při parametrickém modelu). Při každem řezu jsou kuličky ložiska nějak pootočeny, nikdy to není tak jako při parametrickém modelu.
Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru