Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
ferry ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 12.zář.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: TurboCad 12. Profesional Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 12.led.2008 v 15:51 |
Pracuji v TurboCadu kde mi autocadové soubory bez problému exportuje i importuje, zajímalo mě jak pracují kolegové, a i pro mou inspiraci jsem si v Cad knihovnách našel několik souborů které jsem si stáhl. Jsou to 3d prvky dwg a proto jsem se těšil jak se na ně podívám a ouvej nelze mi je otevřít. Nevíte někdo jaký by to mohl být problém? děkuji franta
|
|
Ferry
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Bohužel, TurboCAD nepracuje s originálními soubory AutoCADu, jen s podobnými soubory majícími příponu DWG. Takže některé DWG soubory AutoCADu neotevřete, některé (většinu) otevřete s menšími či většími chybami a jím zapsané DWG soubory nebudou plně kompatibilní s AutoCADem.
Trochu pomoci může použít co nejstarší formát DWG - takže soubory z knihovny zkuste převést (viz konvertor DWG TrueView 2008). Ale knihovna je určena pro uživatele Autodesk produktů, nezaručuji že konvertor pomůže.
|
|
![]() |
|
ferry ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 12.zář.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: TurboCad 12. Profesional Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Ovšem narazil jsem na problém, že se mi je nepodařilo otevřít ani autocadem. Nemám sice k dispozici poslední verzy, ale to by pro soubory autocadu neměl být tak závažný problé pokud se jedná pouze o předešlou verzi. Chtěl jsem se pokusit to otevřit a PŘEULOŽIT V CO NEJSTARŠÍ VERZI, a ani jsem je neotevřel. Nemůže být problém ve stahování dat?
|
|
Ferry
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Může. Ale pravděpodobnější je to že se DWG soubor pokoušíte otevřít ve staré verzi AutoCADu. To samozřejmě nejde. Pro konverzi DWG souborů do starších verzí můžete použít aplikaci Autodesk DWG Trueview 2008 (viz stránka Download).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,194 sekund.