Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() Zasláno: 29.bře.2010 v 17:50 |
Nemáte prosím někdo po ruce normu? Jaká je nejmenší povolená vzdálenost štítů rodinných domů pokud ve štítové zdi nejsou okna (jen okna koupelna/WC)?
Děkuji. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Na to nepotřebujete normu, tyto informace naleznete v OTP (= o obecných technických požadavcích na výstavbu).
Upravil PepaR - 29.bře.2010 v 19:45 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Vyhláška 137 už neplatí, hledejte 268/2009 Zrovna tahle vzdálenost není můj chleba, tak nevím, jestli to je tam, anebo v některé vyhlášce ke stavebnímu zákonu (myslím, že 500+/2006?)
Teď jsem si všiml, že PepaR číslo stáhnul, ale už to nechám ...
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Pokud se nepletu tak vyhl. č. 501/2006 (o obecných požadavcích na využívání území) §25
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
No abych se přiznal, když jsem včera v rychlosti odpovídal na tento příspěvek, tak jsem měl časový skluz na domluvenou schůzku. Proto byla má odpověď tak stručná a jelikož jsem si na poslední chvíli uvědomil, že OTP se tento rok změnily (a pravděpodobně dostali i nové číslo) a nebyl si na 100% jist, zda to náhodou nebylo v nějaké jiné související vyhlášce na niž odkazuje stavební zákon, tak jsem tu odpověď ořezal.
Děkuji pánové za upřesnění.
|
|
![]() |
|
KMachálek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 175 |
![]() |
Zrovna nedávno jsme to řešili - bylo to myslím 7 metrů s okny a 4 metry bez oken obytných místností.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Vzájemný odstup by neměl být menší jak 7 m. Nezapomeňte však na vzdálenost od společné hranice pozemku. Upravil PepaR - 01.dub.2010 v 09:32 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak jsem si v tom chtěl udělat jasno a posílám náhled na schema, které naleznete v příští revizi Stavební příručky.
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
- obrázek je narastrován moc, nepřečtu nic, takže ani nevím, jak je popsána vazba na uliční prostor a nevidím, zda a jak jsou pojednány odstupy bytových domů (sklápění)...
- obecně by se taky asi mělo vždy uvádět:
-- z jaké normy/vyhlášky se vychází (OTP vs. OTPP)
-- kolikátá je to revize, kdy provedena a kým (wiki...)
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Bude zveřejněno, jste na mě moc hr. Na wiki bych to chtěl dát též. Revize jest uvedena přímo v souboru.
Pro úplnost tedy ještě dopisuji zdroj a přikládám i obrázek ve větším rozlišení.
Upravil PepaR - 03.čer.2010 v 22:16 |
|
![]() |
|
kolca ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 19.bře.2010 Lokalita: ČR (ZL) Používám: autocad 2004 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
právě řeším případ, kdy se majitelům nelíbí sousedovic novostavba (zatím napapíře), že je moc vysoká (RD) a bude jim stínit. chápu to správně, když je volný prostor, tak nemusí být 7m, ale sklopím tu vyšší (tedy jejich) stranu domu a mám daný odstup stavby???,díky za odpověď
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Mrkněte také na:
(případně je tam možno doplnit)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
stalo by za to doplnit sklopene rezy pro bytovky
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
To není problém doplnit, ale kde to prosím pane Říha najdu?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
už je mi to jasné. V OTPP (Praha má vlastní) máme v čl. 8 o odstavec navíc:
(2) Jsou-li v některé z protilehlých stěn sousedících staveb pro bydlení okna obytných místností, musí být odstup staveb roven alespoň výšce vyšší z protilehlých stěn, s výjimkou vzájemných odstupů staveb rodinných domů podle odstavce 3 až 6. Uvedené odstupy mezi stavbami pro bydlení neplatí pro jednotlivé stavby umísťované v prolukách. Obdobně se určují odstupy od staveb nebytových. ...z nepochopitelnho důvodu mne to nechce nechat nahrát soubor, poslal bych k tomu schémátko....uff, teď se snad povedlo... Upravil Rostislav Říha - 15.říj.2010 v 17:56 |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No jo, Praha musí mít vždycky něco EXTRA :D.
Nicméně k věci, nemohl byste mi prosím zaslat odkaz na pražské OTPP, prosím?
Upravil PepaR - 01.pro.2011 v 12:30 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Vyhláška MHMP 26/1999 + novelizace
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.