Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Autor | ||
Hrnčíř ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 Stav: Offline Bodů: 407 |
![]() |
|
Příkaz hb (hbl) funguje, ale tím se mi pouze vypočte plocha šrafy. Pan Mantlík však píše, že pomocí této utility vygeneruje hranici neposlušné šrafy. Tak jsem myslel, že když nelze najít hranici šrafy při běžném šrafování, tak tato utilita hranici vytvoří.
|
||
![]() |
||
rychetsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 09.bře.2009 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
|
Pokud máte ten lisp nainstalován, tak se spouští: hatchb
|
||
![]() |
||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
|
HATCHB Vám vytvoří hranici EXISTUJÍCÍ šrafy, na kterou ukážete, a to zpravidla v aktuální hladině. Výpis plochy je pouze pro informaci.
Pro tento účel utilita neslouží
|
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
|
Na Download je nová utilita SelHatch0, která tyto podivné šrafy identifikuje.
|
||
![]() |
||
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
|
Pane Michl, opravdu VELMI děkuji,
![]() ![]() myslím si, že se tato utilita bude hodit více lidem.
Podrobněji to otestuji, ale vypadá to, že funguje velmi dobře.
Přesně podle úsloví o podaném prstu bych měl, pokud je to technicky možné, ještě jednu prosbu.
Protože tahle utilita zřejmě odhaluje VŠECHNY výskyty - a to i ve zmražených hladinách - bylo by možné vytvořit "sesterskou" utilitku , která by totéž prováděla pouze u šraf, které jsou viditelné na obrazovce.
Často se to může hodit, když jsou ve výkresu jako podklad šrafy cizí nebo již neplatné varianty, u nichž mne plochy nezajímají.
"Sesterskou utilitku" proto, že z mého pohledu je prvotní výběr utility rychlejší, než výběr větvení v jedné utilitě.
|
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
|
To není problém. Je to přeci jen v jednom příkazu (zjednodušení) - buď teď vyberete objekty, které chcete zkoumat, nebo jen Enterem potvrdíte že vše.
Aktualizovaná verze je na stránce Download.
Upravil Vladimír Michl - 15.dub.2011 v 19:05 |
||
![]() |
||
![]() |
|
Ještě postřeh k tomu výkresu, co jsem Vám poslal ...
utilita SELHATCH0 našla všechny požadované šrafy, udělal jsem pomocí HATCHB vygeneroval hranice ( dvě z nich byly potřeba mírně upravit) a původní šrafu vymazal
Pak jsem výše uvedené hranice vyšrafoval ... Pokud jsem to vyšrafoval metodou "bodem do plochy", bylo vše v pořádku a šrafa měla plochu. Pokud jsem to ovšem vyšrafoval metodou "vybrat hranici", výsledná šrafa již opět neměla hodnotu plochy !!!!
Tato skutečnost mi podpořila názor, že varianta s možným výběrem místo globálního výběru je výhodnější. Když si izoluji jednu hladinu se šrafami, vybarvím vygenerované hranice "bodem" jednodušeji
|
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Asi máte pravdu, nechám to na Vás. Děkuji
|
||
J. Mantlík
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <12 archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,148 sekund.