ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.500 registrovaných u nás, celkem 1.133.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Inženýrský kalkulátor, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Autodesk Fusion - záříjová sleva 25 %
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenodxf/dwg

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.říj.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2012
Stav: Offline
Bodů: 10
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: dxf/dwg
    Zasláno: 20.říj.2012 v 16:15
Dobrý den,
rád bych požádal o pomoc s chybou, která se mi nedaří odstanit. Používám Inventor 2012 a nedaří se mi exportovat jak plochy modelu, tak i výkresy idw. do formátu dxf či dwg. Vždy to dlouho trvá a následně vyskočí okno ! Chyba exportu DXF/DWG, nebo "Při ukládání dokumentu se vyskytly chyby". Vím určitě, že chyba není v Inventoru, protože jinde to funguje. Když jsem pracoval v I2010 tak tento export fungoval, ale při I2012 již ne. Tak jsem se vrátil I2010 a už to nefunguje ani u této aplikace. Prosím, poraďte jak se tohoto pro mě iritujícího problému zbavit.
děkuju za každou radu.
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.lis.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 901
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2012 v 18:07
Máte nainstalované všechny service packy? Zkuste se podívat na nastavení exportu do dxf a dwg. Zkuste popsat postup jakým postupujete. Ale pokud Vám to v 2010 šlo, 2012 nešlo a teď zase v 2010 nejde, tak bych se předně zkusil podívat na nastavení toho exportu.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
řešení Autodesk
Bodů: 22234
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2012 v 18:09
To vypadá na poškozenou instalaci AutoCADu nebo AutoCADu Mechanical. Nemáte na počítači nainstalován nějaký další CAD? Zkuste provést opravnou instalaci AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
LinkedIn, Autodesk Expert Elite
Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2012 v 21:17
Děkuji za náměty. Myslím, že to s AutoCadem nesouvisí. Nefunguje to ani v případě že mám, či nemám nainstalovaný cad. Ano sevice packy (SP 4) naistalovány mám. Potřebuji převést hlavně plechové rozvinuté tvary do dxf k dalšímu zpracování na sekacím centru. Dělával jsem to tak, že jsem otevřel rozvinutý tvar, označil plochu a zadal exportovat plochu. Posud to funguje, ale jakmile dám vybrat možnosti dxf tak to na chvíli stuhne a žádné možnosti se neobjeví. Pokusím se uložit avšak vyskočí hláška "chyba exportu DXF/DWG. Toto je jeden případ. V druhém případě vytvořím výkres idw. a následně dám uložit jako a vyberu příponu dxf, nebo dwg. Opět na delší dobu stuhne, ale možnosti se opět nenabídnou. Pokusím se uložit a za delší dobu vyskočí okno "při ukládání dokumentu se vyskytly chyby" a nic se neuloží. Rád se zeptal pana Duška, jak myslel nastavit export. děkuji

Upravil Bruna - 20.říj.2012 v 21:32
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2012 v 10:01
Nejvyšší Service Pack pro Inventor 2012 je SP2.

Stejně bych ale spíše sázel na problém obslužného programu pro formáty DWG/DXF. Nemáte nainstalován ani třeba DWG TrueView? (to je také AutoCAD) Pokud ne, zkuste opravnou instalaci Inventoru 2012.
Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2012 v 10:31
Ano, pro Inventor 2012 je SP2, ale jak jsem psal výše, teď používám I2010 a zde je nejvýšší SP4, ale to je jen maličkost. DWG TrueView 2010 nainstalované mám, ale stále export není funkční. Jaký máte prosím namysli obslužný program DWG/DXF.
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2012 v 10:44
Mám na mysli program, který se spustí když poklepáte na soubor DWG. Tento mechanismus používá i onen export a import DWG. Pravděpodobně bude poškozen onen DWG TrueView - reinstalujte jej nebo si nainstalujte aktuální verzi DWG TrueView 2013 (viz Download).
Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2012 v 18:03
DWG TrueView 2010 asi byl poškozen, protože nešel otevřít. Odinstaloval jsem jej a nainstalov DWG TV 2013. Bohužel žádná změna. Stále nelze exportovat do dxf/dwg. Například v Inventoru vidím dwg/dxf soubory, ale otevřít je nemůžu. Řádně mě to štve, ale asi s tím nic neudělám.Thumbs%20Down

Upravil Bruna - 22.říj.2012 v 06:21
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2012 v 08:33
Nevím jestli to může být s tímto spojené, ale narazil jsem na tuto věc. O víkendu jsem si musel nainstalovat aktuální verzi DWG True View 2013. Dnes ráno jsem přišel k počítači a nechtěli se mi otevřít soubory s koncovkou dwg. Vím, že na otevírání je v počítači DWG Launcher, nevím proč, ale zobrazuje mi to 2 verze (bohužel nemohu najít kde jednu odinstalovat). Nastavil jsem si to na otevírání dwg, ale neotevírá mi to tak jak by mělo (AutoCAD dwg otevírá v Inventoru Fusion, ve Vaultu prohlížeč otevírá v Inventoru, apod.)

Export dxf je v pohodě, ale i tak bych se zkusil podívat, jestli problém nebude někde v tomto.

A zároveň bych se chtěl zeptat jak nastavit Launcher, aby otevíral soubory v programech jako dřív?
Václav Dušek
Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2012 v 10:37
Bohužel, jak nastavit Launcher Vám neporadím. A stydím se, protože ani nevím, že nějaký DWG Launcher existuje. Tento program se nainstaluje sám při instalaci Inventoru?
Zpět nahoru
dusek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Inventor 2014
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.říj.2012 v 10:59
Stydět se vůbec nemusíte, myslím, že o něm příliš lidí neví. Smile Dotaz byl spíše na pana Michla.

Jinak pokud kliknete pravým tlačítkem na soubor (například dwg) -> Otevřít v programu -> Otevře se vám nabídka s programy, v kterých lze soubor otevřít, tak tu je Autocad DWG Launcher. Aby se toto používalo u všech DWG, tak musíte kliknout na Zvolit výchozí program, zde vyberete příslušný program a dole zaškrtnete "K otevření souboru tohoto typu vždy použít vybraný program", pak OK a mělo by to všechno fungovat. A nebo se Vám může stát to co mě. Tongue Ale ještě do pátku mi to všechno fungovalo v pořádku.
Václav Dušek
Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2012 v 14:21
Dobrý den,
po delší odmlce bych prosil o radu k výše uvedené diskusi. Stále mi v Inventoru Suite 2010 nefunguje uložit výkresy idw. do formátu dwg/dxf. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli někoho něco nového nenapadlo.
děkuji
Zpět nahoru
hoboj Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 22.led.2008
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM
Bodů: 811
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2012 v 15:08
Zkuste místo exportu dát Uložit jako-> Uložit kopii jako-> formát souboru -> *.dwg
Vojtěch Visingr
Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2012 v 16:03
"Uložit kopii jako" používám a vždy jsem používal, ale najednou bezvýsledně.
Bronislav Horehleď
Zpět nahoru
Barry Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.zář.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT2004
Bodů: 15
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2012 v 08:07
Zajímavé, dělám sice v Inventoru Suite 2011, ale mám obdobný problém.
Najednou nejdou exporty do dxf ani dwg, po čase jsem zjistil, že ani importy z dwg. Přitom jsem cca do října vše běžně dělal. Mám XPčka..
Nemůže to souviset s výše uvedenými potížemi?
for Bruno - jaký máte OS?
Zpět nahoru
Moderátor
Moderátor

Používám:
řešení Autodesk
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2012 v 09:11
Je to pravděpodobné - zkuste opravu TrueView nebo přímo Inventoru.
Zpět nahoru
Barry Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.zář.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT2004
Bodů: 15
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2012 v 11:43
TrueView jsem moc nepodezříval, mám jej nainstalovaný už delší dobu..nicméně jsem jej odinstaloval (používám jej hodně málo) ale výsledek se nijak neprojevil - dxf nejde udělat.
ALE - objevily se mi hlášky:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121107_114310_pokus.jpg

když před tím se mi objevovalo pouze poslední hlášení - "Při exportu náčrtu se nezdařilo inicializovat dokument"

říká to pls někomu něco?

Zpět nahoru
Bruna Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
Inventor 2012
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2012 v 20:22
Zdravím všechny a hlavně Barryho. Taky používám Windows XP. Už mě napadlo jestli to nesouvisí s nějakou aktualizací pro XP, ale myslím, že zde na Cadfóru by jsme to zjistili již dávno. Ale objevil jsem možná něco zajímavého, ikdyž nejsem jistý co to znamená. V prostředí Inventoru, pás karet / Systémové prosředí / Doplkňky. Zde ve správci doplňků je např doplněk "Transláror: DWG, nebo Translátor:DXF po spuštění nenačten. Ikdyž zaškrtnu políčko "Načteno/Uvolněno a "Načíst při spuštění, tak se žádný uvedený traslátor nenačte. Při dalším novém spuštění Inventoru jsou opět tyto dvě políčka nezaškrtnuté.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20121108_204040_Doplnky_I_2010.JPG

Upravil Bruna - 08.lis.2012 v 20:40
Bronislav Horehleď
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 1,110 sekund.