Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Autor | |
bielko ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 07.lis.2009 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad, Revit 2011 Stav: Offline Bodů: 502 |
![]() |
Ja chcem mať iba tri výkresy: Existujúci stav: Existujúci stav a búracie práce Navrhovaný stav Viete mi poradiť ako to mám v danom výkrese nastaviť? jedna stena by bola existujúca, druhá by sa zbúrala a tretia by bola navrhovaná. http://www.uschovna.cz/zasilka/MAGV7JMAV8PC3V6M-G7N Prešiel som tri fóra, aj help od autodesku ale nastaviť to neviem |
|
![]() |
|
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
Jak již tady bylo napsáno, způsob zobrazení
jednotlivých konstrukcí závisí na aktuální fázi pohledu a na použitém filtru
pohledu. Ve filtru pohledu si můžete nastavit jaké prvky chcete vidět
(exstující, nové …) a jakým způsobem je chcete zobrazit (zda podle kategorie
nebo zobrazení čar a šraf přepsat podle sebe). Ve vašem konkrétním případě upravte ve vlastnostech
stěn zda se jedná o existující, novou nebo bouranou stěnu. Poté si nastavte ve
všech pohledech fázi „Nová konstrukce“ a pro jednotlivé pohledy použijte filtry
fáze tak jak je máte již vytvořené: Nastavení pro pohled 1.NP - existujúci stav: Fáze: Nová konstrikce Filtr fáze: Existujúci stav Nastavení pro pohled 1.NP - existujúci stav, búracie práce: Fáze: Nová konstrikce Filtr fáze: Existujúcí stav,
buracie práce Nastavení pro pohled 1.NP - navrhovaný stav: Fáze: Nová konstrikce Filtr fáze: Navrhovaný stav Poznámka k místnostem: Místnosti
je třeba vytvářet pro každou fázi samostatně. Odkaz na stažení projektu ve
verzi 2013: http://www.uschovna.cz/zasilka/M5A826E5G26288LI-93J |
|
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Jak už píše pan Statečný, entity místnosti (rooms) jsou nezávislé na fázích (což není moc šťastné řešení) a pro tyto účely je potřeba je zdvojovat. Nepochopil jsem tu otázku - když vidím napsané Místnost, tak to považuji za reálnou místnost a ne revití entitu :-(
|
|
![]() |
|
bielko ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 07.lis.2009 Lokalita: Slovensko Používám: Autocad, Revit 2011 Stav: Offline Bodů: 502 |
![]() |
ďakujem, čiže podľa pána Statečného fázu projektu "Existujúci" nepoužívam nikdy?
takže pre tie miestnosti vytváram výkaz stále vo fáze projektu: Nový stav
|
|
![]() |
|
statecny ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360 Stav: Offline Bodů: 516 |
![]() |
Fázi Existující používat můžete, ale záleží co chcete vidět a jak to chcete vidět. Ve vašem případě můžete např. použít pro zobrazení existující konstrukce nastavení Fáze na "Existujúci stav", ale budete muset upravit filtr fáze "Existujúci stav", kdy ve sloupci Nový změníte hodnotu z "Nezobrazeno" na "Podle kategorie".
Pro lepší pochopení je dobré vyzkoušet si různé kombinace fází a filtrů fází.
|
|
Václav Statečný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
Čo to znamená zdvojovať miestnosti?
Jedny miestnosti pre existujúci stav a jedny miestnosti pre navrhovaný stav? Alebo inak?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Přesně tak, zkuste si to:
Půdorys ve fázi Existujúci, do něj nakreslete zdi a Místnost. Zduplikujte tento půdorys, změňte tomuto novému půdorysu fázi na Nové konstrukce, stěny zůstanou, Místnost zmizí a pro tuto fázi je potřeba znovu Místnost vytvořit.
Upravil Peter Jirat - 04.zář.2013 v 09:16 |
|
![]() |
|
![]() |
toto je v poriadku takto mi to išlo, ale ja som búracie práce robil už vo fázi Nový stav a tak mi v pôvodných výkresoch s búracími prácami zmizli existujúce miestnosti a vytvorili sa mi nové, čo chápem. Preto som chcel aj vedieť či sa búracie práce dajú robiť aj vo fáze: Existujúci stav.
Vyskúšam Ďakujem
|
|
![]() |
|
![]() |
Ešte jedna otázočka.
Keď dám demolovať stenu, vždy mi automaticky daná stena prestane v danom pohľade ohraničovať miestnosť? lebo ona tam v skutočnosti predsa je, zdemolovaná bude v pôdoryse navrhovaného stavu. Ďakujem
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
V daném pohledu pro fázi nových konstrukcí ano, tam ta zdemolovaná stěna už fyzicky není a proto ani místnost v nových konstrukcích není uzavřena. V půdorysu stávajícího stavu se místnost (jiná než v nových konstrukcích) nemění, protože pro stávající stav nedochází k žádné změně. Příčka je vytvořena ve stávajícím stavu a demolovaná v nových konstrukcích.
|
|
![]() |
|
![]() |
Takže z toho mi vyplíva, že ja nedokážem mať búracie práce nakreslené s existujúcimi miestnosťami o čo mi od začiatku ide. U nás zakreslujeme búracie práce do existujúceho stavu, jedine že si vytvorím fázu "búracie práce" a použijem tabuľku miestností z existujúceho stavu pri výkrese, ale popisku miestností musím dať ručne.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Dá se to udělat jinak (viz obrázek) - vlevo stávající stav s demolovanou prostřední příčkou (vytvořena Existing demolovaná Existing + přepis zobrazení pro Temporary filtr), vpravo výsledný stav (nové konstrukce). Je tam jediná skrytá věc, namísto (pod) bourané příčky je v půdorysu existing nakreslena Room separation line (hranice místnosti čárově), která je vytvořena v Existing a demolovaná v Nových konstrukcích - následně skryta pomocí přepisu zobrazení.
Snad je to takto možné udělat.
|
|
![]() |
|
![]() |
Tam kde búrate priečku, nakreslíte čiaru predelenia miestnosti.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
To ste ma velmi nepotesili, dvojita praca, ale nic nove pri Revite, niektore veci treba doladit :)
|
|
![]() |
|
![]() |
Keď si dám v obvodovom plášti vybúrať okno, dané okno mi vyfarbí, ale v pozadí mi hneď vytvorí hrubou čiarou stenu, je to OK, alebo je skôr problém v rodine okna?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tomu nějak nerozumím, jak vybourat okno v obvodovém plášti (Curtain Wall)? Mám za to, že lze zdemolovat pouze celý obvodový plášť a ne pouze jednu výplň toho pláště. A rád bych se mýlil.
|
|
![]() |
|
![]() |
Vidíte? V jednom prípade je to OK, v druhom prípade mi stenu po demontovaní okna zobrazilo automaticky za okno
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka <123> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.