Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
sibiii ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 27.lis.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD 2011-2014, AutoCAD Civil 3D 2011-2016 Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() Zasláno: 21.led.2016 v 15:22 |
Zdravím,
s radostí jsem zjistil, že podsestavy vytvořené pro C3D 2014 ve verzi 2016 fungují, ovšem radost mi zkazil fakt, že jakmile mi v zobrazení převýšení civil hlásí chyby (oranžové vykřičníky - což je téměř pokaždé) tak se převýšení do koridoru neaplikuje, nenapadá někoho co s tím? I když v nastavení trasy vypnu kontroly i kritéria návrhu, tak pořád upozorňuje... Díky
|
|
![]() |
|
ondrejvojtechovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 19.led.2015 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Civil 3D, AutoCAD Stav: Offline Bodů: 126 |
![]() |
Dobrý den,
Váš příspěvek o funkčnosti starých (2014) podsestav v Civilu 3D 2016 mě poměrně zaujal. Já však narážím u starých podsestav na stejný problém, jako když vytvářím úplně nové podsestavy v Subassembly Composer 2016. Pokud u nějakého bodu vyplním velikost převýšení (viz obrázek), tak nedochází k jeho posunu ani v SAC, ani v C3D - převýšení tedy nefunguje. Převýšení začne na první pohled fungovat, až pokud mezi body nakreslím spojnici, které ve vlastnostech zapnu funkci AOR: Funguje ale opravdu jen částečně, protože otáčet je možné pouze spojnice, ale co je zásadní, tak NELZE nalézt průsečík pootočené geometrie s nepootočenou (=převýšené s nepřevýšenou). Zkusím to ilustrovat na následujícím obrázku. Nejprve je zde obrázek bez zadaných hodnot převýšení, tedy nepřevýšený. Červené linky jsou na sebe kolmé a obě mají zapnuté AOR, aby se po zadání hodnot převýšení pootočily. Zelená je vždy horizontální a AOR má vypnuté - nebude tedy převyšována. Bod P7 je průsečík těchto linek. Když následně zadám hodnoty převýšení, tak se červené linky pootočí, zelené nikoliv, tedy dle původního předpokladu. Problém je ale s bodem P7, který zůstane na místě a již není průsečíkem červené a zelené linky. To ve výsledku vylučuje navržení funkční železniční podsestavy, kde je bezpodmínečně nutné nalezení podobných průsečíků mezi převýšenými a pevnými částmi vzorového řezu. Vám se podařilo vytvořit železniční podsestavu, kde jste se tomuto problému vyhnul? Nebo na to jdete úplně nějak jinak? |
|
Ondřej Vojtěchovský, CAD Studio a.s.
|
|
![]() |
|
sibiii ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 27.lis.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD 2011-2014, AutoCAD Civil 3D 2011-2016 Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() |
Zdravím, nepodařilo. Nabyl jsem dojmu, že u jednoho výkresu i po přebudování bylo převýšení OK, ale asi to byl jen dojem. Takže s koridorem (pokud aplikuji převýšení) musím přebudovávat v C3D2014.
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý den,
To je právě důvod, proč vyvíjíme vlastní železniční nástroje do C3D. Civil 3D 2014 byl poslední, kde to fungovalo a pravděpodobně přepínač AOR to nějak "rozbil". |
|
Martin Folber
|
|
![]() |
|
![]() |
V tom případě mě napadá otázka. Máte představu kdy budou dostupné a v jaké formě, za jakou cenu? A dělá s tímto problémem něco Autodesk? Díky
|
|
![]() |
|
martinfolber ![]() ARKANCE support ![]() Přihlášen: 26.dub.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Civil 3D Stav: Offline Bodů: 1642 |
![]() |
Dobrý večer,
budeme se snažit, aby byly dostupné někdy na přelomu únor/březen formou jakýchsi přídavných modulů. Cena není zatím ještě známa. Problém s převýšením je již 2 roky nahlášen na Autodesku, ale ten ho zřejmě nepovažuje za tak důležitý, proto jsme se jako CAD Studio rozhodli pro vlastní řešení...
|
|
Martin Folber
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.