Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() Zasláno: 24.dub.2013 v 13:57 |
Pro jednoho známého, který se věnuje a chce studovat něco v tomto oboru (návrh součástek spíše strojařského zaměření) sháním nějakou doporučenou specifikaci zařízení a sw pro takovouto práci. Máte s tím nějakou zkušenost? Zřejmě tablet s perem a nějaký sw k tomu. Protože se jedná už spíše o zručnějšího uživatele, chce to i spíše lepší zařízení. Díky za pomoc
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
na iPADu je pár aplikací dokonce od Autodesku, na rýsování aspoň na iPADu nevím o ničem opravdu použitelném a to jsem zkoušel všechny...pokud si chce jen kreslit (možná s nějakými předdefinovanými tvary a pak to uložit do PDF pro další práci, tak to jde - třeba iDraw se docela dá... z CADů jsem zkoušel a nakonec mám iPocket Draw a biiCADo TE, ale ...ale, ale ale
Prostě ať od toho nečeká moc. Ohledně hw: kdysi (cca 1,5 roku) jsem chtěl tablet s Androidem, Autodesk Sketchbook byl na tehdy nejrychlejším ASUSu pomalý, na iPADu za defacto stejné peníze běžel hladce... Má někdo jinou zkušenost? Doporučení na nějakou app pro iPAD?
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21960 |
![]() |
Jedna cesta je použití standardních Windows aplikací na dotykovém zařízení (s perem, Tablet PC) - tedy např. Wacom, Microsoft Surface, dotykové ultrabooky, apod. Další možnost jsou "nativní" tablety s Androidem nebo iPad. Aplikace pro iPad jsou díky jednoznačnosti hardware snáze optimalizovatelné, ale na novějších Android tabletech také nebude problém.
Pro 2D črtání s podporou přenosu do CAD aplikace může posloužit např. Autodesk Sketchbook (je pro všechny výše zmíněné platformy) - viz např. http://www.cadstudio.cz/ilustracni-aplikace-autodesku-art1397 nebo starší ukázka http://www.youtube.com/watch?v=jXENHOzf3AE Určitě bych nevynechal ani nejnovější návrhové 3D aplikace fungující na dotykových mobilních zařízeních (opět na platformě nezávislé) - např. AutoCAD 360 (2D), Autodesk 123D Design (3D, určitě vhodné), FormIt (3D, spíš pro stavařinu), 123D Sculpt (3D, spíš umělečtější). Nedivil bych se, kdyby byl časem pro tablety i Autodesk Fusion 360, ale zatím jej může nahradit ten zmíněný 123D Design. Všechny tyhle aplikace umí spolupracovat i s desktop CADy. Viz http://www.cadstudio.cz/mobilni.asp a videoukázka http://www.youtube.com/watch?v=3M3q7vTd-Ko Kromě kompatibility s desktopovými CAD a formáty je výhodou cena (zdarma nebo jako součást sad Design Suite) a podpora Autodesku.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21960 |
![]() |
... aplikaci 123D Design (web verzi) zrovna Autodesk zaktualizoval:
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
zkoušel jsem FormIt, 123D Design a Sculpt... první dva jsem nakonec odinstaloval, nějak jsem se pořád trápil s tím, jak snadno podložit dwg/dwf/pdf podklad tak, aby byl v měřítku a dalo se nad ním kreslit a s aspoň pro mne dost velkou NEintuitivitou ovládání....rád bych někde viděl video/tutoriál, který by ukázal, že to někdo opravdu reálně používá na koncepční modelování v reálném kontextu - na mne zatím zmíněné app působily spíš jako "technology preview". ...ale abych jim nekřivdil, tak je to pár měsíců a aspoň pro iPAD moc alternativy nejsou...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Já bych do budoucna sázel (aspoň pro stavařinu) nejvíc na FormIt - připadá mi, že vývoj tam jde nejrychleji a dává smysl i provázání (Google Earth, 2D, Revit).
Videoukázky - např. Další info:
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
video FormItu přesně ukazuje na obtížnost reálného použití - jak se ve videu vkládá do mapy obrázek/půdorys a "od oka" se mu dá scale tak, aby to bylo pěkné....tak přesně takhle je to v reálném použití nanic...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
No já bych to zas tak nezatracoval, protože záleží na podkladech. Ve videu byl použit obrázek, ale kdyby to byly vektorové data, tak je to již dle mého přesnější.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
popište mi pls, jak tam:
1. vektorová data dostanete, 2. jak pak na ně snapnete. nic nezatracuju, jen zatím vidím, že nemohu použít a doufám, že je to jen proto, že jsem nešika.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
fajn, dávám tomu dalších 48h a od středy večera na 3D od Autodesku na iPADu zapomínám. Zatím to nefunguje použitelně a přes prokazatelnou snahu nemám odezvu.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Nemám jak, nejsem majitelem jablíčka ;(. Vycházel jsem z informací, že FormIt umí importovat 3D objekty a tudíž i vektory.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Obávám se, že na tento typ workflow (obkreslování/obmodelovávání 2D vektorů) není FormIt - alespoň prozatím - určen. Co do podkladů umí pracovat s daty Google Earth a s 3D CAD modely (popř. s obrázky). Je to nástroj pro úvodní koncepční návrh, ne plnohodnotný CAD.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,261 sekund.