Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1192 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvoření STL

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvoření STL
    Zasláno: 19.lis.2018 v 06:43
Dobrý den,
mám ReCap Pro 2019 (součást balíčku Colection) a chtěl bych z mračna bodů vytvořit soubor STL.
V ReCapu jsem export do STL nenašel. Jaký software lze použít pro převod výstupu z ReCapu pro vytvoření STL?
Děkuji za informace.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2018 v 08:28
Nejprve musíte vytvořit 3D síť (mesh), tu pak lze exportovat do STL. Viz ReMake (ReCap Photo):
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2018 v 09:08
Dobrý den,
ale z ReCapu do ReCap Photo žádný soubor nedostanu.
Výstupem z ReCapu jsou soubory: rcp, rcs, pts a e57
ReCap Photo načte soubory: rcm, fbx, obj, ply a stl (tedy žádný z ReCapu)
Jak tedy dostanu soubor z ReCapu do ReCap Photo?
Děkuji za informaci.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2018 v 09:40
Pokud máte v ReCap Pro strukturované skeny, můžete síť (mesh) vytvořit rovnou tam:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2018 v 11:39
Dobrý den,
používám ReCap Pro z balíčku Colection 2019, ale ikonu obláčku, jež zahrnuje Vyčištění, Síť a Další informace tam nemám, tak jak je na Vašem odkazu.
Načtený sken mám E57, jak poznám, zda je strukturovaný?
Nebo je ReCap 360 Pro odlišný od ReCapu Pro?
Děkuji za informaci.
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2018 v 13:48
Dobrý den,
v blogu CAD Studia jsem zjistil nepříjemnou věc:

čtvrtek 1. listopadu 2018

Aktualizace ReCap Pro 2019.3

Včera byla Autodeskem uvolněna aktualizace pro aplikaci ReCap Pro, která se používá na zpracování mračen bodů. Aktualizace je označena jako 5.0.3.58.
Bohužel aktualizace aplikace přináší i některé změny, které se nemusí líbit. Jde o odstranění beta funkcí "scan-to-mesh" (3D síť objektu) a "clean-up" (vyčištění bodů).
 
Takže se vracím k prvotnímu dotazu: Jak vytvořit z mračna bodů STL soubor?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2018 v 19:08
Po zmizení této beta funkce bohužel asi žádná přímá cesta není.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2018 v 06:33
Dobrý den,
můžete požádat Autodesk, aby tu funkci opět v ReCapu obnovili?
A nepřímá cesta k vytvoření STL (popřípadě jiného typu souboru, který lze otevřít v Inventoru)  je jaká?
Děkuji za informaci.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5960
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2018 v 07:33
Ony beta verze funkcí mají svou expiraci, sám jsme zvědav, zda-li tuto funkci oživí v další aktualizaci. Na EN fóru Autodesku se to též hodně řešilo.

Zkuste prosím mezitím MeshLab, třebas bude alespoň částečnou náhradou.
PepaR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6355:Jak uložit 3D model Mechanical Desktopu do formátu STL?
Tip 9256:VIPEditace a převod formátů 3D modelů (sítí).
Tip 4147:VIPImport VRML, XGL a dalších 3D formátů do AutoCADu a Inventoru.
Tip 11889:Proč je STL model exportovaný z Fusion 360 příliš hrubý?
Tip 9736:Jak převést soubor .THING na 3D CAD model?
Tip 1119:Jak načíst soubor STL (stereolitografie) do AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.