Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4136 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kombinovaný parameter v tabuľkách

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 35
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kombinovaný parameter v tabuľkách
    Zasláno: 30.lis.2018 v 09:54
Zdravím,

vo výkaze miestností mám dva parameterte "Číslo bytu" a "Byt/Apt". Do parametru "Číslo bytu" dávam poradové číslo a do "Byt/Apt" dávam informáciu či je to byt alebo apartmán. Vytvoril som si kombinovaný parameter "Typ bytu" z hore uvedených parametrov za účelom zoradenia (sorting/grouping) tabuľky a následného vykázania na vykrese. (Snažím sa o tabuľku bytu na konci ktorej bude napisany kombinovany parameter (napr. BYT 08) a za tým celková plocha) Zistil som ale že to nie je možné. Skúšal som to aj cez globálne parametre, projektové parameter poprípade hocijako skombinovať. Najbližšie ako som sa dostal k požadovanému zobrazenu bolo keď som si zoradil tabulku podľa obidvoch parametrov a nastavil im footer-title and totals. No hneď to vyvolalo otázku že načo tam mám dva krát celkovú plochu a či by to nemohlo byť v jednom riadku. Máte s týmto niekto skúsenosť, že ako by sa to dalo vyriešiť? (Ideálne bez použitia Dynama - v tom ešte nie som taký macher) Ďakujem.
Paly S.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5940
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2018 v 11:21
Dobrý den, ano máme. Používáme na to však vlastní slučovátko v rámci aplikace CCtools, které sloučí hodnoty více parametrů do jednoho textového parametru a ten umí aktualizovat. Mrkněte na video Webinář CCtools – Stavební část, kde je to ukázáno naživo.

Upravil PepaR - 30.lis.2018 v 11:30
PepaR
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3199
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2018 v 16:14
To Dynamo taky není nijak komplikované, pak vám ho pošlu. Přímo přes tabulky to nepůjde, vypočítanou hodnotu v tabulce zpět do entity nedostanete.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3199
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.lis.2018 v 16:29

Připojené souboryzipuploads/74/ABC_2018-11-30_16-28-05.zip
Je to pro Dynamo 1.3, v novějším to ale funguje stejně.
Zpět nahoru
suuubo2205 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.kvě.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Revit 2015, Acad 2015
Stav: Offline
Bodů: 35
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace suuubo2205 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2018 v 11:58
Zdravím,

po spustení mi stačilo zmeniť názvy parametrov a kód fungoval perfektne. Samému by mi to chvíľu trvalo pospájať. Ďakujem za pomoc.
Paly S.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,270 sekund.