Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2498 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pracovni pricne rezy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
ZajdaMirek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2012
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD2011
Stav: Offline
Bodů: 74
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ZajdaMirek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pracovni pricne rezy
    Zasláno: 31.led.2019 v 14:41
Ahoj všem,
zlobí mě vykreslování příčných řezů. V rámci jednoho koridoru jsem si vytvořil dvě šablony typických řezů (každá je svázaná na vlastní osu a vlastní PP). Při vykreslení příčných řezů ale zjistím, že povrch koridoru se vykresluje tak jak by měl. Viz přiložený obrázek. Bíla spojnice koridor, černá řez povrchu z koridoru. Můžete mi prosím pomoci, kde jsem udělal chybu? Nehledě na to, v rámci povrchu koridoru se mi přidávají lomy, které v šabloně typického řezu vůbec nemají být.
Předem dík moc.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 42449/koridor.png


Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1554
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2019 v 14:31
Dobrý den,
pravděpodobně je to způsobeno šikmým řezem koridoru. Pokud máte 2 osy a každá vede jinak a jen z jedné generujete stopy, pak je koridor resp. jen spojnice převáděn na povrch a tvary na solidy a ty jsou teprve řezány...proto vnikají "lomy" i mimo hrany koridoru...


Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
ZajdaMirek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.čer.2012
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD2011
Stav: Offline
Bodů: 74
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace ZajdaMirek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2019 v 14:36
Takže abych to vyladil, musel bych vygenerovat stopy příčných řezů i v druhé ose, chápu to tak správně?A je možné vygenerovat stopy příčných řezů druhé osy ve stejných místech jako u té první, aniž bych je musel složitě oklikávat? Předem děkuji :)
Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1554
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2019 v 16:26
Dobrý den,
to ano, ale pak byste je musel ručně sesadit. V naší šabloně máme speciální styly i pro popisky šikmých řezů koridoru. Takže buď použijte naše šikmé popisky a nebo ty dvojité stopy...

Pro určení těch druhých staničení stop jsou asi nejlepší vygenerovat COGO body v těch místech stop a pak si vyjet report staničení těch bodů vůči druhé trase.
Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9969:VIPJak jednoduše vypnout pracovní roviny v celé struktuře sestavy Inventoru?
Tip 7478:Chyba při spuštění Photofly: Error:0
Tip 6185:Jak v Revitu vytvořit zalomený řez?
Tip 4719:Jak nezobrazit určitou součást či podsestavu v řezu?
Tip 5191:Jak spustit AutoCAD s daným pracovním prostorem?
Tip 5156:Jak přenést pracovní prostor (CUI workspace) na jiné PC?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.