Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2291 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vlastnosti - plocha, obvod křivky/šrafy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vlastnosti - plocha, obvod křivky/šrafy
    Zasláno: 27.čer.2019 v 11:35
Dobrý den,
prosím o radu, zda je možné v modelu zobrazit ve vlastnostech plochu a obvod křivky/šrafy v metrech (nikoli milimetrech), tozn vynásobené 0,001 či 0,000001 hodnotu ve vlastnostech.

Autocad LT 2020


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 513/dotaz_cad.jpg



Děkuji za radu
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18341
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2019 v 11:44
V paletě Vlastnosti jsou použity stejné bezrozměrné jednotky jako ve výkresu - pokud kreslíte "jakoby v metrech", budou výsledky v metrech. Můžete ale použít dynamický text (pole, field) a výsledek zformátovat/přepočítat dle potřeby.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2019 v 11:52
Ano, to jsem si vědom, proto se na to ptám, zda je to možné nějak nativně nastavit, aby ve vlastnostech byl automaticky použit přepočet pro plochu 0,000001 a obvod 0,001 ? Používám hlavně na rychlé zobrazení při výkazu výměr pro hodnoty, které nechci mít zobrazené ve výkrese.
Jak máte namysli použití dynamického textu - musel bych jej odkazovat na každý objekt samostatně ... ?
Paleta vlastností je v tomto naprosto rychlá a univerzální, kliknu na objekt a vidím vlastnosti (kliknu na další atd atd) - nevím zda toto lze pomocí pole provést ?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18341
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2019 v 13:02
V okně Vlastnosti tento přepočet udělat nejde. V LT jsou možnosti omezené, leda snad nějakým kótovacím stylem.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2011
Stav: Offline
Bodů: 675
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2019 v 15:36
Ano, kótovací styl je možný, bohužel pořád je rychlejší kouknout do vlastností a odpočítat si to a převést na metry.
Je to škoda, přitom by to byla naprosto jednoduchá vložená funkce do vlastností, tak jako např u možnosti změnit ve vlastnostech měřítko poznámky, tak rozbalit u plochy a vybrat např přepočet 1/1000, 1/1000000 atd ... jen pro zřetelnější zobrazení.
Děkuji, M.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7649:U některých křivek a šraf se nezobrazuje plocha.
Tip 1194:Jak zjistit plochu existující šrafy?
Tip 1174:Jak nakreslit kružnici s daným obvodem nebo obsahem?
Tip 7915:Vyhledání šraf neudávajících plochu.
Tip 4882:Automatická popiska plochy (výměry) obrysové křivky.
Tip 5769:Délka hran a plocha rozvinuté plechové součásti Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.