Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3314 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Spoj geometrii

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
zsvoboda Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad Architectural 2013, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Spoj geometrii
    Zasláno: 04.lis.2019 v 16:26
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda by mi někdo nevysvětlil chování příkazu "Spoj geometrii" (jelikož mi to Revit sám správně nespojí) - jednodušše u zdi a podlahy. Jedná se mi vykazování materiálu - viz. obr. - výkazy jsou stejné. I Když pak u stěn nastavím Dolní odsazení až k nosné konstrukci stropu, tak se výkaz zdiva upraví správně, ale když použiji opět Spoj pro správné zobrazení tak výkaz u stěn i podlahy vrátí do původních hodnot. Hledal jsem ale nenašel,možná jsem přehlédl. Děkuji za odpověď. Z.Svoboda, SŠS Jihlava


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/1_2019-11-04_16-30-19.jpg




Upravil zsvoboda - 04.lis.2019 v 16:30
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2019 v 12:39
Nahlašte to jako chybu... Sice to můžete následně ručně opravovat pomocí Switch Join, ale to se uklikáte. Navíc abyste se v tom vyznal, tak musíte převést ty konstrukce na Součásti (Parts), tam pak totiž vidíte, jak se nesprávně spojují (i když je stěna spojena s podlahou, tak Part té stěny zůstane na hraně), pak když použijete Switch Join, tak se upraví i Part.

Mám takový dojem, že před zavedením Parts to fungovalo správně, ale to už je dávno. 
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 200
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.lis.2019 v 18:06
Nevím jak máte vymodelovanou podlahu.
Nicméně se někdy zobrazuje v řezu či v půdoryse napojení jinak, než ve 3D řezu.

Toto je vedeno jako issue Revitu u Autodesku.
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad Architectural 2013, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 07:57
Děkuji za odpovědi, podlahu mám normálně nástrojem podlaha s nadefinovanou skladbou a prioritami. Z toho tedy plyne, že zatím je třeba tvořit nosnou konstrukci stropu zvlášť a vlastní podlahu taky zvlášť. Tak třeba to v dalších verzích spraví, jinak nástroj podlaha s více vrstvami jakoby ztrácí smysl, když to výkazově nesedí.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 925
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 08:57
Dobrý den,
přidám svojí skromnou zkušenost... 
Ano, přesně tak... a u stěn je taky vhodné kreslit nosnou vrstvu zvlášť a opláštění a omítky také separe.
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 200
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 09:33
Ano, kreslit nosnou vzlášť vždy. Nevím jak velké objekty kreslíte, nicméně u bytových domů máme nosnou konstrukci přes všechny byty a jednotlivé místnosti vlastní čistou podlahu dle typu - obyvák, ložnice, wc apod...

Jinak k výkazům. Algoritmus počítá některé věci tzv. "odhadem" tedy u sedvičových stěn/podlah, když něco uříznete částečně . Provede se zjednodušený výpočet objemu jednotlivých vrstev. Tento výpočet není nikdy přesně.

Zcela přesně bude když budete vše modelovat vzlášť nebo rozdělíte stěnu/podlahu na parts a to vykážete.

Toť vše k výpočtu.
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 09:45

Asi nejjednodušší poučka zní, "modelujte to tak, jak se to staví", tím se vyřeší celá řada problémů. Někdy se to může jevit jako náročnější cesta, ale v návaznosti na další možnosti jako 4D a 5D to je jen ku prospěchu.


Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad Architectural 2013, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 14:45
Ano, díky za odpovědi. Takže myslíte i každou vrstvu podlahy jako zvláštní podlaha?
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 14:52
Nástrojem podlaha můžete vytvářet jak nosné horizontální konstrukce jako stropy či základové desky, tak i skladby podlah. Nosná část by určitě měla být zvlášť, už kvůli navázání na IFC, v případě, kdy předáváte data externímu statikovi. Jednotlivé vrstvy čisté podlahy bych nechal jako sendvič. 

-lt

Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 200
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2019 v 16:05
Zní to logicky. Pak už ale postrádají sendvičové stěny/podlahy smysl v revitu. Obecně toto je koncepčně špatně vymyšlené v Revitu.

už jen modelovat omítky vzlášť je pro některé fakt noční můra.

Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 10:34
Souhlasím s tím, že dané funkce mohou v určíte chvíli postrádat význam. Mám dojem, že vývojáři z Autodesku mají plány změnit systém sendvičových stěn, které se budou vertikálně skládat ze základních stěn. Uvidíme s čím přijdou v další verzi Revitu.

-lt

Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad Architectural 2013, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 13:01
Děkuji, ještě bych měl jeden dotaz, zda je to jediná cesta jak vytvořit podlahu s potřebným obrysem viz. obr. - Vybrat čáry a Oříznout/Prodloužit do roh, aby byla zachována parametričnost.  děkuji
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 30989/2_2019-11-07_13-00-10.jpg

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2019, Revit ->2019
Stav: Offline
Bodů: 3331
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 14:19
Podlaha je vždy parametrická, hranice můžete tvořit několika způsoby, i tím, který jste zvolil. Pokud myslíte parametrické rozměry (posun hranice podlahy při posunu stěny), tak zámeček se objeví i při příkazu Align na hranici podlahy (zarovnej hranici podlahy na hranu stěny).
Jinak na základě zkušeností kreslíme každou podlahu (finální - nášlapnou vrstvu/skladbu) do každé místnosti zvlášť, z ní se pak přepisuje skutečná plocha místnosti do entity Místnost (niky, otvory, atd). Je to víc práce, ale vyplatí se.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 200
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.lis.2019 v 22:13
Modelujeme též každou čistou skladbu podlahy v každé místnosti vzlášť. Toto však už řešíme dlouho přes můj plugin. Automaticky vytvoří podlahu v místnosti včetně prahů a hodnota podlahy se zapíše do entity Místnosti.



Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad Architectural 2013, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2019 v 07:44
Ano, špatně jsem se vyjádřil - myslel jsem zavazbení k stěnám. Díky za odkaz na plugin, mrknu na to
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.lis.2019 v 18:36
Stejnou funkci máme k dispozici pro naše zákazníky zcela zdarma, včetně dalších 50 funkcí. 


-lt

Zpět nahoru
zsvoboda Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2011
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Autocad Architectural 2013, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zsvoboda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 06:14
Díky, rád bych se zeptal, jak by to bylo s revittools pro školy - jsme stavební průmka.
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 85
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2019 v 09:36
Prověřím u vedení a dám vědět.

-lt

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 11547:Jak v Revitu automaticky spojovat geometrii prvků modelu?
Tip 11301:U dvou protínajících (nebo dotýkajících) se objektů nelze použít nástroj Připojit geometrii, objekty tak nelze spojit.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 12299:Spojení podlahy a stěny a izolace v Revitu.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,453 sekund.