Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4385 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

zmena hrúbky čiar

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
spiderkady1984 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 17.čer.2017
Lokalita: Slovensko
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spiderkady1984 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: zmena hrúbky čiar
    Zasláno: 04.led.2020 v 16:02
zdravím vás. nevie mi prosím niekto poradiť ako zmením hrúbku čiary na objekte. mám už hotový pôdorys v jednej hladine. a teraz potrebujem vytiahnúť obvodove murivo. viem to urobit aj pracne, ze si zmenim hladinu a kazdu jednú čiaru prekryjem novou ciarou. ale existuje aj jednoduhší spôsob?
dakujem za radu
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2020 v 16:42
Jak překryjete? Tloušťka čáry je vlastnost, takže stačí čáry hromadně vybrat a pomocí okna Vlastnosti jim změnit tloušťku. Nebo nastavit tloušťku hladiny, ve které leží.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
spiderkady1984 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 17.čer.2017
Lokalita: Slovensko
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spiderkady1984 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.led.2020 v 19:07
príklad: cely pôdorys mam v hladine 0
a teraz potrebujem zvyraznit obvodove murivo. neviem ako mam oznacit iba tie ciary, kde chcem zmenit hrubku
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19271
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.led.2020 v 09:11
To samozřejmě záleží na tom, jak máte zdi kreslené. Jestli jsou to jen čáry nebo samostatné křivky, vyberete je např. uzlovou editací - tedy prostým ukázáním kurzorem (popř. se Shiftem). Viz Výběr objektů: https://www.cadforum.cz/cadforum/Vyuka-AutoCAD/zaklad/selectCE.html
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 349
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 08:22

Dobrý den.

Pokud se čáry, u kterých chcete změnit tloušťku, liší nějakou svojí vlastností (barva, typ čáry atd.) od ostatních, lze je hromadně vybrat pomocí příkazu „Rychlý výběr“ - https://www.cadforum.cz/cadforum/Vyuka-AutoCAD/zaklad/qselectCE.html. Pokud se neodlišují, je nutno vybírat ručně.

Kreslení v hladině „0“ je jedna z věcí, které jsem kolegům při práci s AutoCADem nejvíce vyčítal. Hladina „0“ by podle mne neměla obsahovat žádnou geometrii vytvořenou uživatelem. Pro vytváření geometrie jsou určeny hladiny vytvořené v šabloně výkresu. Veškeré vlastnosti geometrie se pak snadno mění úpravou vlastností hladiny.

Na Vašem místě bych geometrii náčrtu převedl do potřebných hladin a pak až řešil tloušťky čar.

A nezlobte se na mne, Vámi navrhované překrývání čar různých hladin, je slušně řečeno nerozumné.

Mašek
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 17:23
nepřekrývat, ale pouze označit potřebné čáry a ve správci hladin rovnou vybrat potřebnou hladinu se správnou tloušťkou 
mira
Zpět nahoru
spiderkady1984 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 17.čer.2017
Lokalita: Slovensko
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spiderkady1984 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2020 v 09:08
dakujem. tak budem to robiť tak, že tie čiary potom upravím v hladine. ešte raz dakujem
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 676
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2020 v 09:21
Zkuste se mrknou na toto ... http://cad.fce.vutbr.cz/autocad/

Jinak, co zde již bylo i zmíněno ...
- v hladině 0 nic nekreslit
- založte si hladiny s konkrétním významem (dle těch stavebních standardů nebo tlustá, tenká, zdi, okna, ...) a pak kreslit do dané hladiny to, co tam patří ...
- co se týká nastavení do jiné hladiny, tak lze využít i kopii vlastností (KV) ...
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2020 v 14:09
dobry den
chcem sa spitat ako si nastavit takuto hrubky ciary pre HI izolaciu
myslel sem ze to je v nastaveniach hrubky ale to nieje ono
dakujem
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1022
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.led.2020 v 14:11
musi to byt krivka a ve valastonstech pak ma Globalni tloustku (Global Width)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 349
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2020 v 14:24
Mašek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5329:VIPJak rozložit přerušované a komplexní typy čar na segmenty?
Tip 499:Jak přenést AutoCAD výkres do Wordu či do jiné Office aplikace?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 4366:HP DesignJet nereaguje na nastavení tlouštěk čar z CAD aplikace.
Tip 1819:VIPJak vytvořit vícebarevný typ čáry v AutoCADu?
Tip 5287:Jak v AutoCADu nastavit tloušťku čáry?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.