Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2799 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Šikmá kota

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Šikmá kota
    Zasláno: 06.led.2020 v 15:46
Dobrý den,
nevíte jak v inventoru 2020 udělat kotu délky jeklu a né úhlopříčku?V 2019 to šlo bez problémů.
Viz foto.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 36894/Kota.jpg




Děkuji Emil
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 286
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 16:48
A vybíráte úsečku nebo koncové body? U mě to funguje normálně, Inventor 2020.
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 17:41
vytvořte si pomocnou čáru
mira
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 17:45
Dělám to přez body a v 2019 to udělalo kotu šikmou rovnoběžně .Jak by jste měřil tedy délku jeklu?
Pomocná čára mě napadla ,ale proč složitě ,když 2019 to uměla.

E.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 18:30
A nebylo by lepší toto vůbec v sestavě nekótovat ???
Ve výkresu sestavy to smysl nemá, smysl mají kóty pro správné sestavení svařence rámu a tabulka (kusovník), kde jsou tyto profily dle pozic vypsané včetně jejich délky (to je základní vlastnost Inventoru).
Chcete li profil okótovat, dejte to na oddělený výkres profilu, nebo i skupiny profilů.
(V dílně sa na vás nebudou tak mračit.)
Jinak je opravdu lepší hledat bod funkcí "průsečík" kde to jde bez pomocných čar.
JanB.
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 19:05
Přes funkci průsečík  to kotuje zase úhlopříčku.
Samozřejmě to dělám přes kusovník a výkresy součástí.
Jen chci vědět zda jde vytvořit kotu v 2020 tak jak to šlo v 2019.To znamená délku profilu a né úhlopříčku.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 19:16
Bohužel.
Mám sice starší verzi, ale vidím pouze:
- Pomocný náčrt bodu, nemá li kota funkci rovnoběžnosti 
- Detail profilu a otočení pohledu do vodorovné pozice profilu pro kolmé kótování. 

Cest je vždy více. Tongue


Upravil rys-kt4 - 06.led.2020 v 19:19
JanB.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 21:09
a co použít menu pod pravým tlačítkem myši.
Vyberu čáru, nebo koncové body a nebo průsečík(-y)
posunu myš
kliknu pravým
vyberu Typ kóty -> Šikmé
potvrdím levým tlačítkem
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 21:28
Ano ,tak to fungovalo v 2019.
Bohužel v 2020 to udělá šikmou kotu ale jen úhlopříčku daného profilu mat.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 21:31
teď jsem to zkoušel. funguje to normálně.
Zpět nahoru
emanuel1200 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 08.lis.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
inventor2011
Stav: Offline
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace emanuel1200 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2020 v 21:37
Kota je délka profilu nebo úhlopříčka profilu?
Mě to stále ukazuje jen úhlopříčku viz obrázek.
Potřebuji ,aby šla kota rovnoběžně s profilem a ne do uhlopříčky.
Inventor 2019 to šlo běžně


Upravil emanuel1200 - 06.led.2020 v 21:40
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.