Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3015 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Závity - kolize - proč ve verzi 2020

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bernardr Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Závity - kolize - proč ve verzi 2020
    Zasláno: 23.led.2020 v 17:41
Zdravím Vás.
V čem dělám chybu, když mi při kontrole kolizí hlásí Inventor 2020 chyby.

PS. jelikož mi párkrát již tuto chybu nehlásil, tak jsem si myslel, že to Autodesk již novou verzí vyřešil. Tak nevím na čem jsem.
Děkuji za vysvětlení a pomoc co s tím.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19585
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2020 v 17:55
U čeho to dělá? U analýzy? U vazeb/kontaktů? Na modelovaných závitech?

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 08:42
Dobrý den.
Já řeším stejné problémy. Šrouby a matky z obsahového centra. Závity jsou správné...
Dám kontrola - kontrola kolizí a zobrazí mi to - viz příloha. 
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 503/0385.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 503/0386.png

Taktéž nevím co s tím. A jsem puntičkář a chci vědět proč, když jinde mi to chyby nedělá.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 503/0384.png


Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1452
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 09:10
Tohle se stává proto, že závity se nemodelují a jsou nahrazeny válcovou plochou. Jako průměr se bere největší průměr pro šroub a nejmenší průměr pro matici. Takže tam Inventor skutečně kolizi detekuje. Když byste si udělal řez, tak jí tam i uvidíte.
Dělat se s tím nic moc nedá, je to o tom vyhodnotit, kde ta kolize je významná a kde ne.
Zpět nahoru
jeniksedlacek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.dub.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace jeniksedlacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 10:01
Dobrý den,
ale proč mi to v jiných sestavách nedělá??? Cry
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1452
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2020 v 13:52
Mělo by to dělat všude.
Pokud to nedělá, zkontrolujte, jak jsou ty díly vytvořené. Ono se dá nastavit, jaký průměr se má použít pro vnitřní závit, pokud je to díra.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 12666:Použití izolace v Plant 3D pro kontrolu kolizí.
Tip 4830:Proč se mi v pohledu sestavy nezobrazují závity?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.