Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2744 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkresy - bloky, styly, ...

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkresy - bloky, styly, ...
    Zasláno: 31.led.2020 v 22:27

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94724/99358.png

Hezký den.
Měla bych prosbu. Několik dotazů:

a) jak nastavit ve stylu jinou značku "Ukazatele počátku" při staničním kótování (jako např. v příloze)

b) jak nastavit ve stylu, aby se zobrazovaly popisy dle pravidel českého pravopisu
     bez mezer u závorek při tvorbě detailů - správně (1 : 1) a špatně ( 1 : 1 )
     Na obrázku je detail A vyeditován, aby to bylo správně, detail B je automaticky

c) jak vytvořit značku náčrtu, abych mohla při vkládání posunout text jinam
    v detailu A, jak by to mělo vypadat, v detailu B to vkládá text pořád na stejné místo, tak jak byl ten "blok" vytvořen a po vložení s tím popiskem nejde pohnout

d) nemohu najít, kde ve stylech změním čerchovanou čáru na klasickou "čárka tečka čárka"

e) jak vše co si nastavím ve stylech pohodlně přenesu na další PC

Děkuji
Laďka



Upravil sucha.ladislava - 31.led.2020 v 22:51
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2020 v 23:19
Dobrý den
pokusím se alespoň částečně odpovědět.
a) Nevím zda jde někde definovat konkrétní vzhled této značky, ale myslím že by mohla jít vypnout zde:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/počátek.png


Pokud jde vypnout - nemám odzkoušeno - asi bych to řešil vypnutím originálu a vytvořením vlastní načrtnuté značky.

b) Je potřeba upravit výraz ( měřítko ) tak aby tam nebyly mezery, slovo "měřítko" musí zůstat v hranatých závorkách.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/měřítko.png



c) Obávám se, že načrtnuté značky není možné dynamicky měnit.

d) Změna čar se provádí zde:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/čára.png


Ve sloupečku je potřeba kliknout na Typ čáry a rozbalí se nabídka.

e) Export nastavení bych musel hledat na netu protože si nejsem jist. Asi bych zkusil zda se nepřenáší spolu se šablonou. Po nastavení stylů bych prázdný výkres uložil jako šablonu a tu bych potom zkusil přenést na druhé PC.

Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2020 v 23:53
Děkuji
a) ano to vím, ale snaha je si ušetřit práci. Tedy nejlépe aby se tam vložilo hned značka, kterou si nakreslím jako nějaký blok...
Čeká mě teď udělat přes 75 výkresů a nechce se mi to v každém vkládat pomocí  "vložit značka náčrtů" což je asi obdoba bloků z AutoCadu. Mám to vyzkoušené a jako nouzovka to jde.

b)
To jsem vyzkoušela a nezabralo to. Zkusila jsem i úplně nový výkres pro jistotu. A mezery zůstávají. Změnila jsem to u všech "Typů pohledů" pro jistotu.

c)
:-(( budu muset tvořit dvěma bloky 

d) 
stejně jako bod b) změním a změna se neprojeví. Vyzkoušela jsem i Inventor vypnout a znovu zapnout. Založit nový výkres.

Vyzkoušela jsem i "Aktualizovat výkres", ale moc dobře jsem to nepochopila, protože když dám "ano", tak mi to ve stylech zruší mé úpravy (třeba ty odstraněné mezery apod.).






Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2020 v 14:34
To měřítko bych zkusil upravit ne jen ve stylech, ale vložil bych to výkresu i pohled u kterého bych to upravil a výkres uložil jako šablonu (orig, šablonu bych si předtím zálohoval někde bokem, např. do podsložky "Originál") A touto novou bych nahradil tu originální.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2020 v 14:39
jo a ten export...
Ve stylech je tlačítko Import. Zkuste jej zmáčknout a podívejte se odkud chce styly načíst a jaký typ souborů hledá.
Potom klikněte na uložit a zavřít.
Následně jděte do toho umístění a hledejte soubor s příslušným datem a časem (těch jistě moc nebude). Tento soubor přenést do stejného umístění v jiném PC, a dál už jistě tušíte   
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.úno.2020 v 08:29
Dobrý den.
Když provedete změny v nastavení stylů u Inventoru, provedete i uložení těchto změn do knihovny? Inventor se už pár verzí neřídí nastavením šablobny, ale tím co má uloženo v knihovně stylů.
Proto je výhodné mít u Inventoru sdílenou knihovnu stylů na serveru. Totéž platí pro umístění souborů Templates (šablony výkresů) a Design data (například tabulka závitů). Cesty k souborům lze nastavit v příkazu "Možnosti" Inventoru. Díky tomu pak nepotřebujete při každé změně kopírovat upravené nastavení mezi jednotlivé PC.
Změněné cesty a další nastavení, která provedete v "Možnostech" pak lze jednoduše exportovat a načist na dalších počítačích.
Mašek
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.úno.2020 v 19:55
Dobrý den.
Dobrá informace. Stačí pouze nakopírovat z pevného disku a přepsat cesty?
Děkuji

Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 350
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2020 v 09:57
Po instalaci nové verze jsem vždy na serveru vytvořil adresář s číslem verze. Do něj jsem ze svého PC nakopíroval nainstalované adresáře "Templates" a "Design data". Ze starší vezre jsem pak nakopíroval upravované soubory (jako například tabulku závitů "thread.xls") a přemigroval soubory šablon. Disk se sdílenými daty musí být k PC trvale připojen s vlastním písmenem. Dále jsem provedl nastavení cest k těmto adresářů a další potřebná nastavení v "Možnostech" (nastavení OC atd.).
S hotovým nastavením jsem provedl export nastavení a soubor uložil rovnou na ten sdílený disk. Pak stačí na dalších pc jen nastavení načíst a s ním se nastaví i cesty ke sdíleným datům.
Mašek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.