Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2688 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Projektové informace na B360

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Projektové informace na B360
    Zasláno: 06.dub.2020 v 13:25
Zdravím, mám model sdílený v B360 Design, spravovaný v B360 Docs. Kde se dokážu dostat a zobrazit parametry a jejich hodnoty, zadané do Project Information?
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2020 v 14:04
Prohlížeč v BIM 360 zobrazuje vlastnosti pohledů nebo vybraných prvků. Pokud jsou tedy parametry z Project Information použité v rozpisce výkresu, pak je zobrazíte ve vlastnostech pohledu po otevření výkresu.
Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2020 v 15:39
Právě že nejsou v rozpisce, je to hromada dalších doplňujících informací, které slouží pro orientaci u jednotlivých modelů, pak se následně exportují do IFC, kde už to problém není, tam jsou součástí modelu. Jen ten mezikrok - Docs - tam ty informace nevidím a tím pádem je nemůžu bez licence pro Design zkontrolovat. Následná kontrola v IFC je už trochu pozdě.
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2020 v 17:54
Pokud jsou parametry zadané v Informacích o projektu, měl byste je vidět v BIM 360 po otevření jakéhokoliv výkresu. Výkres musí být do BIM 360 publikován (Spolupracovat>Správa modelů>Nastavení publikování). Stačí i prázdný výkres.
Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2020 v 20:25
Jsou to modely, kde výkresy nepoužíváme, z toho důvodu tam není ani žádná rodina rozpisky. Vytvořil jsem výkres s rozpiskou "none", osadil 3D pohled, ale parametry z Informace o projektu se neobjevují. Zkusím tam nahrát nějakou rozpisku a udělat výkres, ale je to něco, co tam nechceme.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6024
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 04:11
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 08:44
Zkoušel jsem na projektu, kde jsem vytvořil nový parametr projektu a nový prázdný výkres a následně nahrál do BIM 360 a parametr se ve vlastnostech zobrazí - viz video: https://autode.sk/2VaLb09 ;
Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2020 v 10:49
Původně odeslal(a) statecny statecny napsal(a):

Zkoušel jsem na projektu, kde jsem vytvořil nový parametr projektu a nový prázdný výkres a následně nahrál do BIM 360 a parametr se ve vlastnostech zobrazí - viz video: https://autode.sk/2VaLb09 ;
Něčemu nerozumím :-) Dal jste pouze Save, tedy bez Synchronizace do centrálního modelu, a pak hned zobrazení v Docs. Jakým způsobem se informace z Design tedy dostane do Docs? Všechny modely, o které nám jde jsou centrální modely spravované v Design.
EDIT: jasně Publish, ale to mi právě přenese novou verzi, ale ty parametry v ní nevidím.
EDIT EDIT: nemůže být problémem Revit 2019.2?
EDIT 3x: Když jeden z těch parametrů přiřadím i k Sheets, tak se mi v Docs správně zobrazí. Zbylých 10 dalších nikoli - nejsou tam.


Upravil Peter Jirat - 08.dub.2020 v 11:15
Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 20:15
Já jsem nepoužil centrální model, tedy jsem nesynchronizoval, ale jednoduše jsem soubor nahrál do BIM 360. Pokud používáte centrální model, nestačí jen synchronizovat, ale musíte dát model publikovat pro zobrazení další verze v BIM 360. Nicméně parametry by se měli i tak ve vlastnostech zobrazit.  Zkoušel jsem centrální model ve verzi 2019.2 se stejným výsledkem: https://autode.sk/2XltIES ;
Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 21:18
Už se lišíme jen závěrem :-) Když to video skončí, tak máte nakliknutý výkres A101-Nepojmenovaný, ale lišta vám ukazuje vlastnosti modelu (lišta je Model), takže tam vidíte i ty projektové parametry. Mně se objeví výkres a když ho nakliknu, lišta se jmenuje Unnamed a vidím vlastnosti výkresu, ne vlastnosti modelu.
Takže ja vidím:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/b360_1.JPG

Zpět nahoru
statecny Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Revit, Plant 3D, Navisworks, Advance Steel,BIM 360
Stav: Offline
Bodů: 467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace statecny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.dub.2020 v 22:20
To vypadá, že máte vybraný výkres a protože je nepojmenovaný vidíte tam nápis Unnamed. Pošlete mi přes helpdesk nějaký testovací soubor Revitu, podívám se na nastavení jaké tam máte.
Václav Statečný

CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3191:Jak zkopírovat standardy projektu Revitu z jednoho projektu do druhého?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,174 sekund.