Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2987 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Licence pro Generativní design

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3532
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Licence pro Generativní design
    Zasláno: 15.dub.2020 v 22:47
Revit z AEC 2021 normálně spustím, vezme si licenci ze serveru, chci spustit Generative Design, chce po mne další (?) licenci, ale ze serveru ji nedokáže načíst. Jaký je tam způsob licencování?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19585
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.dub.2020 v 22:56
Je potřeba uživatelům přiřadit licenci v Autodesk Account (ve správě AEC Collection). V holém Revitu je k dispozici generativní navrhování přes Dynamo, ale nejsou k dispozici předdefinované scénáře.

Tady je když tak FAQ.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3532
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.dub.2020 v 12:45
Já ho sice vidím mezi produkty v AEC, ale pro jednotlivé uživatele GD nevidím:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/GD.PNG

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3532
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.dub.2020 v 13:31
Tak v jiné firmě s jiným serverem to částečně běží, skončil jsem na:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/GD1_2020-04-16_13-30-44.PNG


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3532
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.dub.2020 v 21:37
Aha, už tomu rozumím, co se děje - zafungovala kaskáda :-) Když pustím Revit jako jeden z prvních, tak dostanu licenci z poolu holého Revitu, který nepodporuje GD.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19585
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 07:51
Ano, to bude zřejmě příčina. Lze tomu zabránit nastavením voleb čerpání licencí - viz např. https://www.cadforum.cz/cadforum/jak-rezervovat-plovouci-licenci-pro-urcity-pocitac-tip10080
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3532
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 10:33
Ne, není to ta příčina. Nemohu žádnému nadefinovanému i novému uživateli, kterého jsem zrovna zaregistroval, přiřadit GD. Máme typ licence síťová, předplatné, víceuživatelská. Nový licenční soubor nahraný na server je funkční. V seznamu součástí v AEC vidím GD, mezi aplikacemi, které mohu přiřadit jednotlivým uživatelům, není (viz původní obrázek), mohu přiřadit 19/19, ale i tak nic.
Něco dělám blbě nebo něčemu nerozumím :-(
Zpět nahoru
Petr Studik Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support

Přihlášen: 18.bře.2019
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Maya 2019
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Studik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 11:22
U síťových licencí se přiřazují jen doplňkové služby, software potřeba přiřazovat není. Nejlepší by bylo vytvořit si .opt soubor a rezervovat konkrétnímu stroji tu AEC licenci případně to řešit jak se Vám to hodí, možností je víc:


Další možnost je třeba pustit si první software z AEC kolecke a následný Revit se vezme už z AEC licence, tedy i s GD.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3532
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.dub.2020 v 14:37
Původně odeslal(a) Petr Studik Petr Studik napsal(a):

U síťových licencí se přiřazují jen doplňkové služby, software potřeba přiřazovat není. Nejlepší by bylo vytvořit si .opt soubor a rezervovat konkrétnímu stroji tu AEC licenci případně to řešit jak se Vám to hodí, možností je víc:


Další možnost je třeba pustit si první software z AEC kolecke a následný Revit se vezme už z AEC licence, tedy i s GD.
Díky, nakonec to vypadá na divně zapnutý firewall na serveru :-( To co jsem vám poslal můžete klidně zahodit, je to v pořádku.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 7980:Kaskádové licencování produktů Autodesk řady 2012.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.