Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1191 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Snímek obrazovky / Screenshot - VYŘEŠENO

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Trambus123 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
asdfasdf
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Trambus123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Snímek obrazovky / Screenshot - VYŘEŠENO
    Zasláno: 09.kvě.2020 v 12:57
Dobrý den,

prosím Vás, zkušenější, o radu. V AutoCADu 2018 potřebuju jednoduše vytvořit snímek obrazovky a vložit ho jako obrázek do textového editoru. Podobná funkce je např. ve Firefoxu (Akce stránky - Snímek obrazovky) a nebo v AcrobatReaderu (Úpravy - Vytvořit snímek). Existuje něco takového? Nějaké rozšíření? Podmínkou je, aby se barva pozadí rovnou změnila na bílou, tedy jako na papíře. Ideálně automaticky černobíle, ale to už bych chtěl možná moc :)

Našel jsem jednu stránku s odkazem, ale zdá se mi že nefunguje: https://www.cad-notes.com/screenshot-autocad-screen-capture-utility/

Nyní to dělám poměrně zdlouhavě a to přes tisk do PDF a následný výřez z PDF vložím do textového editoru.

Moc děkuji za pomoc.

Pavel.


Upravil Trambus123 - 10.kvě.2020 v 20:47
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2020 v 14:16
Zdá se, že ani tak nepotřebujete snímek obrazovky, jako spíš snímek obsahu výkresu. Na to stačí "vektorová kopie" (podstatně přesnější než rastrový snímek), tedy PIŠWMF.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2020 v 16:31
Mezi AutoCADem a Wordem funguje např. Ctr+C a Ctrl+V, avšak kvalita je nevalná. Zkuste exportovat do WMF, jak píše pan Michl. To je jistota.

Upravil PepaR - 09.kvě.2020 v 16:37
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Trambus123 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
asdfasdf
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Trambus123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2020 v 17:02
No, vyzkoušel jsem a není to popravdě ono... dokážu tímto příkazem vyexportovat obrázek, to ano, ale měl jsem na mysli něco více userfriendly - viz ten Firefiox nebo AdobeReader... ale díky za reakci každopádně.
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2020 v 17:52
Přeji příjemný den
Stáhněte si pickpick, ale pozadí musíte upravit v autocadu nebo nějakém rastrovém editoru. Jedná se o vylepšený printscreen.
Jan Kosík
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 07:09
Nejjednodušší řešení bývají ta nej, PicPick mě nenapadl, to je taky dobrá volba. Těch screenshot aplikací, které jsou zdarma je vícero, jen to má úskalí v tom, že dostanete rastrový obrázek a je potřeba řešit pozadí v AutoCADu a další věci.

Pokud se Vám tvorba WMF zdá krkolomná, existuje i placená aplikace BetterWMF, která to zvládá možná o trošku efektivněji.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Trambus123 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
asdfasdf
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Trambus123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 07:14
OK, vyzkouším děkuju za tip.

Zkusím ještě kontaktovat přímo Edwina Prakoso a dám vědět.

Díky.
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 09:06
Já si myslím, že ta aplikace je prost staršího data a byla z Autodesk App Store stažena.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 224
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 09:17
A zkoušel jste funkci "výstřižek obrazovky" ve Win 10? Zde máte možnost vybrat si obrazovku, výřez nebo okno; akorát si budete muset změnit pozadí na bílé přímo v cadu. H.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 10:09
Edwin vám nepomůže, ten o té aplikaci pouze psal. Ta už dále není rozvíjena, zřejmě proto, že se stejného účelu dá dosáhnout podstatně jednodušeji. Pokud je cesta přes WMF moc složitá (je), BetterWMF vám nijak nepomůže. Ale můžete nadále používat standardní Ctrl+C/Ctrl+V, jen ve Wordu nebo v jiné cílové aplikaci použijte "Vložit jinak" (Alt+Ctrl+V) a vyberte/potvrďte volbu "AutoCAD Drawing - objekt". Tím výkres překopírujete vektorově, v plném rozlišení.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 13:30
Předpokládám, že pokud bude ve Wordu vložen objekt Autocad Drawing, musí mít pro jeho otevření uživatel instalován Autocad, aby jej otevřel.

Pokud nechcete nic instalovat, také bych se přikláněl k výstřižku Windows - klávesová zkratka "Win+Shift+S".
 
Jinak je možné použít IrfanView, který pak využijete i pro změnu pozadí.
V Irfanu je pro screenshot klávesová zkratka "C", pro negativ "Ctrl+Shift+N".
Negativ proto, že na bílém pozadí by jinak nebyly vidět žluté (a podobné světlé) čáry.

P.S.
Autocad umí nativně pořídit snímek obrazovky - slide (*.sld), viz příkazy  VSNÍMEK (_MSLIDE)ZSNÍMEK (_VSLIDE). Snímky slouží pro prezentaci v Autocadu a tvorbu menu.
Bohužel formát SLD je proprietární a umí jej otevřít tuším jen XnView.
 


Upravil vbehun - 10.kvě.2020 v 14:53
=^..^=
Zpět nahoru
Trambus123 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.dub.2017
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
asdfasdf
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Trambus123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2020 v 20:46
Takže pánové - vyřešeno. Popravdě tu klávesovou zkratku jsem zkoušel ještě před položením dotazu, ale z mě neznámých příčin nefungovala. A ejhle, teď funguje, takže opravdu zcela jednoduše, bez oklik.

Všem moc děkuju za zájem řešit můj problém a všem děkuju za pomoc!!!

Mějte se hezky, díky. Pavel.


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10771:Posunutá a zmenšená úvodní obrazovka Začít v AutoCADu 2016.
Tip 7927:Aktualizace DWG výkresu na mobilním zařízení Android nebo iPad.
Tip 7189:VIPJak načíst rastry formátu GeoTiff georeferencovaně do AutoCADu?
Tip 9660:K čemu slouží funkce Vytvořit snímek u povrchu v Civil 3D?
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?
Tip 1106:Jak vytvářet 360-stupňové panoramatické animace?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.