Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1862 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

El. zámek (rodina), viditelnost ve výkrese, výkaz

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: El. zámek (rodina), viditelnost ve výkrese, výkaz
    Zasláno: 15.kvě.2020 v 23:15
Zdravím, 

mám pár otázek, u kterých neznám odpověď a nechtěl jsem spamovat fórum 3 vlákny, tak doufám, že nevadí, že jsem to dal do 1 vlákna. Pokud to je ale problém, tak stačí říct a pro příště budu vytvářet 1 otázka = 1 vlákno.

El. zámek / el. otvírač
potřebuji vytvořit rodinu pro elektrický otvírač a elektrický zámek. Jak můžete dole z fotky vidět, tak elektrický otvírač (červený) se nasazuje na dveřní rám a elektrický zámek do dveří (modrý). Zkoušel jsem vytvořit obecný model plošný a potom jsem chtěl přiřadit rovinu či plochu na rám nebo dveře, ale nemohl jsem hýbat doprava a doleva od dveří.

Nesetkali jste se a nemáte někdo zkušenost, v jakém obecném modelu to mám vytvořit a jak to popřípadě efektivně vyřešit, aby se rodina automaticky vložila do dveří nebo do rámu, aniž bych to musel posouvat?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96577/GRANTDRA80p.jpeg



Viditelnost rodiny ve výkrese
Vytvořil jsem si vlastní rodinu PVC lišt, která je vložena v 1. PP blízko stropu a jako rodina je nejvyšší v tom patře (viz. obrázek). Když ale půjdu do výkresu půdorysu, tak tu rodinu vůbec nemůžu najít, a tím pádem mám problém ji mezi sebou připojovat, zkracovat a tak dále (ve 3D je to hodně neefektivní). Netušíte, proč se mi to prosím nezobrazuje? Vztažné podlaží mám jako 1.PP a potom výšku od podlaží nastavenou.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96577/Viditelnost_3D.PNG




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96577/Viditelnost_výkres.PNG



Výkaz / Množství
Zkoušel jsem vykazovat si vlastní rodiny a vše je v pořádku. Ale chtěl bych se zeptat, zda jde v Revitu nastavit či popřípadě uložit nějakou šablonu při vykazování? Abych nemusel v každém projektu vždy mačkat, co chci vykazovat, v jakém pořadí a tak dále? Abych soubor výkazu vložil do projektu a samo se nastaví, že se má vykázat XX,YY,ZZ,UU atd. Pak by se tedy zbavilo mačkání při vykazování.

Děkuji za případné odpovědi!



Upravil Parek228 - 16.kvě.2020 v 22:27
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2020 v 22:27
Zdravím, více otázek nevadí.
ad 1 - musíte to modelovat? Nestačí to popsat jako vlastnost dveří, popř. jako hodnotu parametru Ano/Ne? Jinak na to žádnou speciální hostovanou rodinu nepotřebujete, jako v minulém dotazu stačí mít jak v zámku tak i ve dveřích rovinu, které na sebe navzájem zamknete a pak se vám bude zámek pohybovat i při změně šířky dveří.
ad 2 - Nastudujte si Rozsah pohledu / View Range, tam zjistíte, co se dá vidět v půdorysu, i když je to nad řezovou rovinou půdorysu. Taky se podívejte na RCP / Pohled na strop, tam ty lišty uvidíte a můžete je upravovat.
ad 3 - předpřipravené tabulky často opakovaných výkazů si uložte do šablony projektu, pak nemusíte nic znovu vytvářet a tabulky se budou plnit automaticky tak, jak bude probíhat práce na projektu.
Zpět nahoru
m3ph1st0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD 2020, REVIT 2020
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace m3ph1st0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 08:25
K bodu tři doplním, že tabulky výkazů lze mezi jednotlivými projekty kopírovat pomocí Ctrl+C a Ctrl+V
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 09:02
Původně odeslal(a) Peter Jirat Peter Jirat napsal(a):

Zdravím, více otázek nevadí.
ad 1 - musíte to modelovat? Nestačí to popsat jako vlastnost dveří, popř. jako hodnotu parametru Ano/Ne? Jinak na to žádnou speciální hostovanou rodinu nepotřebujete, jako v minulém dotazu stačí mít jak v zámku tak i ve dveřích rovinu, které na sebe navzájem zamknete a pak se vám bude zámek pohybovat i při změně šířky dveří.
ad 2 - Nastudujte si Rozsah pohledu / View Range, tam zjistíte, co se dá vidět v půdorysu, i když je to nad řezovou rovinou půdorysu. Taky se podívejte na RCP / Pohled na strop, tam ty lišty uvidíte a můžete je upravovat.
ad 3 - předpřipravené tabulky často opakovaných výkazů si uložte do šablony projektu, pak nemusíte nic znovu vytvářet a tabulky se budou plnit automaticky tak, jak bude probíhat práce na projektu.

Děkuji pane Jiráte za odpověď.

1, Máte pravdu, tohle mě vůbec nenapadlo, že bych dveřím přidal parametr. Děkuji za nápad.
2, Nevěděl jsem, že něco takového existuje. Už mám nastudováno a problém vyřešen, děkuji.
3, Rozumím děkuji.
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.kvě.2020 v 09:03
Původně odeslal(a) m3ph1st0 m3ph1st0 napsal(a):

K bodu tři doplním, že tabulky výkazů lze mezi jednotlivými projekty kopírovat pomocí Ctrl+C a Ctrl+V

Tak to je skvělé, že se to dá takhle lehce udělat. Děkuji a vyzkouším.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 6386:Jak vypnout viditelnost tabulky revizí ve výkresu?
Tip 11301:U dvou protínajících (nebo dotýkajících) se objektů nelze použít nástroj Připojit geometrii, objekty tak nelze spojit.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11176:K čemu slouží parametr Sdílené ve vlastnostech RFA rodiny v editoru rodin?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.