Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2999 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Poloha rozvržení vůči rámečku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Poloha rozvržení vůči rámečku
    Zasláno: 16.zář.2020 v 10:11
Dobrý den,
prosím Vás, jakým způsobem umístit rámeček výkresu přesně nad výkres rozvržení?
Nikde nemůžu najít nějakou možnost, aby buď 0,0 byla v dolním levém rohu výkresu nebo abych mohl nastavit souřadnice toho výkresu.
Děkuji za radu.

Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 506
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2020 v 12:56
Přeji příjemný den
nějak vám nerozumím. Výřez si můžete posunout jak libo a ráměček kreslit ve výkresovém prostoru, kam chcete.
Jan Kosík
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2020 v 13:34
Nemluvím o výřezu. Jde o rámeček, který jsem schopen chytit a přesunout, ale ten výkres rozvržení, nemá žádné úchopové body a nelze to tudíž spárovat.

Ve správci rozvržení si zvolím velikost výkresu a když chci k tomu nakreslit rámeček, tak "nevím kde".
A USS mám bohužel z nějakého důvodu jinde než je levý dolní roh výkresu rozvržení.

L
Zpět nahoru
MichalM Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 02.čer.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
W81-64, AutoCAD LT2020, MicroStation V8i
Stav: Offline
Bodů: 83
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MichalM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2020 v 13:44
Dobrý den,
standardně (u nového rozvržení) má levý dolní roh "papíru" souřadnici 0,0
potom stačí umístit levý dolní roh rámečku též na souřadnici 0,0 a vše leží na sobě :-)
a nebo jít na to opačně, mít rámeček, do něho umístit výřezy a "tiskový papír/plochu" nastavit (podložit) podle rámečku pomocí výběru oknem
M
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.zář.2020 v 17:34
Nepomohl by příkaz  ALIGNSPACE (_ALIGNSPACE) (byl/je v Express Tools)?
---
Popis příkazu ALIGNSPACE:
Vyrovná objekty mezi modelovým a výkresovým prostorem (Express Tools)

---


Upravil vbehun - 16.zář.2020 v 17:38
=^..^=
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6040
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2020 v 04:30
Dobrý den, jde to to i tak, že si nastavíte stejnou velikost papíru (kterému případně nastavíte nulové okraje), zvolíte oblast tisku Okno, vyberete rámeček a nastavíte, že si přejete výběr umístiti na střed.
Pak by to mělo sednout jak zadek na hrnec.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 118
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2020 v 08:00
Jako ANO já si poradím s tím, abych pomocí výběru oknem měl při tisku to co chci. Ale zajímalo by mě, jak dostat ten stínovaný výkres na kartě rozvržení do souřadnicového počátku.
Toto bych chtěl udělat korektně.
Děkuji, L.
Zpět nahoru
Mara821 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.zář.2007
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mara821 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2020 v 11:17
S tím jsem taky kdysi bojoval. Jakmile v oblasti tisku nastavíte "okno" nebo "meze", počátek se někam posune a už jsem ho nikdy nedostal zpět. Pokud budete používat oblast "rozvržení" (musí tam být nastaven již při vytvoření rozvržení) bude počátek vždy levém dolním rohu a nikam neodcestuje.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1502
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2020 v 12:04
Když nastavíte PLOTOFFSET na 1, přesunete ten rám do 0,0 papíru, vyberete to okno s 0,0 offset tak si to sesedne.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1045/SheetTest.png

Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2020 v 12:57
jak bylo řečeno výše:
MichalM 16.09.2020 13:44
... standardně (u nového rozvržení) má levý dolní roh "papíru" souřadnici 0,0; potom stačí umístit levý dolní roh rámečku též na souřadnici 0,0 a vše leží na sobě :-)

---
Pokud chcete nějaký konkrétní bod modelu umístit na přesné místo rozvržení, použijete  ALIGNSPACE (_ALIGNSPACE)
=^..^=
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2020 v 08:47
Já to řeším takto:
Nástroje - Možnosti - záložka Vykreslování a publikování - Určete odsazení výkresu vzhledem k - Okraj papíru.
Správce nastavení stránky - upravit - odsazení - X:0 mm, Y: 0mm
V takovém případě má dolní levý okraj souřadnice 0,0
Pokud se změní tiskárna, která má jiné nepotisknutelné okraje, tak se musí zase nastavit odsazení na 0,0
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3871:Snadné orámování textu.
Tip 7584:Vykreslení/export série rámečků poskládaných v DWG výkresu (resp. vygenerování řady rozvržení).
Tip 2276:Jak nastavit vlastní rohové razítko pro rozvržení?
Tip 10560:Jak vybrat body ležící nad/pod zadaným povrchem?
Tip 6935:VIPMakro pro získání měřítka strojařského rámečku.
Tip 9393:Lineární referenční systémy (LRS) v AutoCADu Map 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.