Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2728 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Prohlížení souborů Inventoru bez Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Prohlížení souborů Inventoru bez Inventoru
    Zasláno: 27.říj.2020 v 22:40
Zdravím, existuje rozumná možnost jak si snadněji prohlédnout nativní soubory Inventoru?

Pokoušel jsem se o to s "Inventor View" a výsledek je, tedy pokud není chyba na mé straně, více než nepoužitelný již od středních sestav.
Pomalost zobrazení je až nepřekonatelná a na nějaký výběr či čtení dat (iVlastností/ atd., natož zoomování a posun lze raději zapomenout.

Je na to nějaká dobrá rada, aniž bych soubory musel přes STEP prohlížet v jiném CADu či je loudovat na web?
JanB.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1452
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2020 v 23:39
Dá se použít Inventor v ReadOnly módu. Nepotřebuje licenci a umí skoro všechno, jako plný Inventor s výjimkou úprav a ukládání.

Upravil Navara - 27.říj.2020 v 23:43
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.říj.2020 v 07:38
OK, děkuji, je to řešení. 
Pouze mne asi trochu znejistí velikost instalace, bývalo to kolem 30ti GB. 
I když je PC dostatečné, tak každý takto velký SW si do systému nějak sáhne. 
Vyzkusím. 

JanB.
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 464
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 08:46
Dobrý den,

můžete vyzkoušet online prohlížeč https://viewer.autodesk.com/

Lubomír Polesný
CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
MirekNeu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 16.úno.2008
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 22
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MirekNeu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 10:06
Musíte mít ale účet u Autodesku.
Mirek Neubauer
P-D Refractories CZ a.s.
Zpět nahoru
JDoubrava Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Autocad
Stav: Offline
Bodů: 63
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JDoubrava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.říj.2020 v 10:11
To musíte, ale založit si login účet je záležitost asi tak na 5 vteřin. Já tenhle prohlížeč doporučuju pro lidi kteří nemají Inventor, je to rychlejší než jim tam instalovat tu viewer verzi.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2020 v 18:51
Děkuji za odpovědi.
Pro větší až velké sestavy je Inventor "read only" asi jediným řešením, takové sestavy na net moc dobře loudovat nejdou, navíc to ani prohlížeč neustojí. Bohužel bez jakékoliv možnosti převodů či uložení dat je to nakonec objemná zbytečnost.
Webový prohlížeč od Autodesku je dobrý na malé sestavy či díly, nebo velké sestavy předpřipravené do komprimovaných formátů DWFX popř. JT, to funguje velmi dobře.
Navíc webový Autodesk viewer považuji za asi nejlepší v zobrazení co znám. (Tvorba účtu není žádný problém, i když jej z dřívějška již mám.)

Nicméně ani jedna cesta není optimem, pokud bych chtěl data dál nějak použít.

Proto je asi nejlepší volbou pokračovat v převodu a ukládání dřívějších Inventorských zakázek do STEPu pomocí staršího PC s Inventorem, i když mi pak chybí důležitá data z iVlastností.
Nic ale není ztraceno!
Proklínaný Inventor viewer není v PC nakonec úplně nepoužitelný, když už tam je.
Vytvoří totiž alespoň možnost číst iVlastnosti pravým tlačítkem myši z průzkumníku Windows a to je konečně i dost podstatná pomoc u prvků, kde tyto informace byly zásadní, dlouze vybírané či počítané.!

Vždy se nějaká cesta k cíli najde.....Wink


JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2663:Jak pracovat se soubory Inventoru i bez Inventoru?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.