Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2828 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Komínový prvek na šikmé střeše

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jílková Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2019
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jílková Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Komínový prvek na šikmé střeše
    Zasláno: 11.lis.2020 v 06:10
Potřebuju umístit na šikmou střechu komínový prvek který mám jako rodinu, ale vkládá se mi kolmo na střechu. Nevíte co s tím?

Přidávám obrázek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 92588/strecha.jpg


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 3533
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 09:39
Původně odeslal(a) Jílková Jílková napsal(a):

Nejspíš ano, to bude ten problém. Ale tu rodinu jsem nedělala. Dá se to chování nějak změnit?
varianta 3: On ten komín bude asi procházet střechou, podkrovím atd, a bude osazen na nějakém základu, takže si tam někde nakreslete kus zdi o stejném půdorysu jako komín a na horní hranu té stěny komínové těleso usaďte.
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 07:49
To máte jako family závislé na ploše?
Zpět nahoru
Jílková Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2019
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jílková Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 08:11
Nejspíš ano, to bude ten problém. Ale tu rodinu jsem nedělala. Dá se to chování nějak změnit?
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 08:27
varianta 1: obecný model, který bude závislý na referenční rovině (podlaží)
varianta 2: Model závislý na ploše ale s referenční rovinou, kterou bude možno sklápět přes parametr
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3533
Řešení Řešení
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 09:39
Původně odeslal(a) Jílková Jílková napsal(a):

Nejspíš ano, to bude ten problém. Ale tu rodinu jsem nedělala. Dá se to chování nějak změnit?
varianta 3: On ten komín bude asi procházet střechou, podkrovím atd, a bude osazen na nějakém základu, takže si tam někde nakreslete kus zdi o stejném půdorysu jako komín a na horní hranu té stěny komínové těleso usaďte.
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 10:32
Původně odeslal(a) Peter Jirat Peter Jirat napsal(a):

Původně odeslal(a) Jílková Jílková napsal(a):

Nejspíš ano, to bude ten problém. Ale tu rodinu jsem nedělala. Dá se to chování nějak změnit?
varianta 3: On ten komín bude asi procházet střechou, podkrovím atd, a bude osazen na nějakém základu, takže si tam někde nakreslete kus zdi o stejném půdorysu jako komín a na horní hranu té stěny komínové těleso usaďte.

svatá pravda... nejjednodušší cesta. Už blbnu z vykazování :)
Zpět nahoru
Jílková Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2019
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 20
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jílková Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 12:13
Děkuji, posazeno na zeď a už je to správně.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7275:VIPSpádová vrstva polystyren betonu ve skladbě ploché střechy Revitu.
Tip 7092:Sedlová střecha s hřebenem ve sklonu.
Tip 4808:Zakřivená stěna se zakřivenou horní hranou.
Tip 8504:Rodina na šikmé ploše.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 4144:Jak vytvořit kuželovitou střechu v Revitu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.