Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Generátor náhodných čísel, Prohlížeč USD souborů.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Generátor náhodných čísel, Prohlížeč USD souborů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Pavelos ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.lis.2020 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor, Autocad 2019 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() Zasláno: 20.pro.2020 v 11:17 |
Dobrý den,
Mohl bych se prosím Vás zeptat zda někdo neví řešení mého problému. Potřeboval bych sestavu z jednoho projektu (původního kde byla vytvořena) přemístit do druhého (ve kterém teď pracuji) tak abych jí mohl používat a pokaždé jí bez problému otevřel nezávisle na tom původním projektu. Je to možné ? Děkuji
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 600 |
![]() |
čím se projekty od sebe liší? Jde jen o cesty pro ukládání, nebo máte změněny i u cest ke knihovnám? Pokud jsou u projektů stejné knihovny potom by to nemusel být tak velký problém.
V mých poznámkách mám vložen tento text (už nevím odkud jsem jej převzal): "chceme-li použít soubory z jiného projektu, je možné jej do projektového adresáře překopírovat. Kopírujeme-li takto sestavu, je třeba sní překopírovat rovněž všechny soubory jejich součástí a do složky obsahového centra rovněž všechny soubory, které byly do sestavy umístěny z databáze obsahového centra. Kopírujeme-li soubor typu výkres, musíme sním přenést rovněž všechny soubory, ze kterých je generován (kompletní sestava nebo soubor jednotlivé součásti)" |
|
![]() |
|
Pavelos ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.lis.2020 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Inventor, Autocad 2019 Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Jsou jiné cesty pro ukládání a pravděpodobně i pro knihovny.
Všechny soubory z dané sestavy, i sestavu samotnou jsem zkopíroval do potřebného projektu ale pokud je v projektu otevřu pokaždé mi to hází okno "vyřešte odkaz"
|
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Zdravím,
osobní zkušenost se založením nového projektu: - složka nového projektu musí být minimálně ve stejné úrovni jako složka původního projektu, nebo ve vyšší - naprosto normálně použiji funkci Pack and Go a celý původní projekt i s výkresy touto funkcí zkopíruji do nové složky dle podmínky výše - pak už si s tím pracujte dle libosti, navíc se vám přenesou i všechny knihovní soubory z CC, o nic nepřijdete Toto ale pro případ, že nepoužíváte vyšší správu dat a verze souborů nerozlišujete čísly revizí apod. Inventor pro tohle zvláštní správu dat nemá, pouze Vault, ale ten asi na jednouživatelské stanici používat nebudete, já to nerozběhl a ani nepochopil. Pouze si musíte dát pozor, aby ste soubory z původního projektu již do nového netahal, Inventor na to ale stejně upozorní že jste mimo adresář projektu. Navíc jste si vše potřebné do nového adresáře zkopíroval. U Inventoru se mi Editor projektu docela líbil a používal jsem ho vždy. Nicméně po opuštění Inventoru jsem teprve poznal, co je pravá správa dat (i bez Vaultu). V Inventoru je ale Editor projektu a "Pack and Go" pro zmíněnou potřebu naprosto vyhovující. Neodpustím si ale poznámku, že tento postup je v návodu / "Helpu" k Inventoru popsán..... Upravil rys-kt4 - 20.pro.2020 v 13:07 |
|
JanB.
|
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 426 |
![]() |
Pokud máte dva samostatné a nezávislé projekty a potřebujete data překopírovat z jednoho do druhého použijte funkci Pack&Go (v menu Inventoru: Soubor-> Uložit jako -> Pack&Go, nebo v Průzkumníku ve Windows)
trošku specificky je vhodné se dívat na knihovny (generované Obsahovým centrem, ty kopírovat asi není nutné, protože se nemění)
určitě pomůže níže uvedený tip na podobné téma pozn. je to zajímavé téma a má několik řešení ideální je asi používat Vault a v něm jednoduše data kopírovat ze složky do složky s přejmenováváním. Používat díly a sestavy do více sestav. Vault vše uhlídá. Rozhodně se nestane, že by Inventor nějaký soubor hledal a pod. |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 600 |
![]() |
Fungovalo by to i když v práci mám knihovny na serveru a doma v NB je mám kopírované na lokál? Nebudou tyto komponenty dělat potíže?
Právě v knihovních dílech vidím trochu problém. |
|
![]() |
|
rys-kt4 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 21.lis.2011 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor - PrDSU, Solid Edge Stav: Offline Bodů: 456 |
![]() |
Principiálně by Pack and Go měl fungovat tak, že posbírá vše související a to přenese.
Zkoušet je ale třeba.
|
|
JanB.
|
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 426 |
![]() |
přenese vše, včetně knihoven (je tam spousta možností pro výběr - šablony, knihovny, knihovny stylů, ... ).
Nezapomeňte že jsou tam dvě tlačítka pro vyhledání souborů - první (horní) najde všechny přímo vložené soubory a druhé (níže) k nim vyhledá všechny závislé soubory (výkresy, prezentace) |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,164 sekund.