Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2708 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Projekt

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Pavelos Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.lis.2020
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor, Autocad 2019
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavelos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Projekt
    Zasláno: 20.pro.2020 v 11:17
Dobrý den,

Mohl bych se prosím Vás zeptat zda někdo neví řešení mého problému.

Potřeboval bych sestavu z jednoho projektu (původního kde byla vytvořena) přemístit do druhého (ve kterém teď pracuji) tak abych jí mohl používat a pokaždé jí bez problému otevřel nezávisle na tom původním projektu. Je to možné ? 

Děkuji
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 11:29
čím se projekty od sebe liší? Jde jen o cesty pro ukládání, nebo máte změněny i u cest ke knihovnám? Pokud jsou u projektů stejné knihovny potom by to nemusel být tak velký problém.
V mých poznámkách mám vložen tento text (už nevím odkud jsem jej převzal):

"chceme-li použít soubory z jiného projektu, je možné jej do projektového adresáře překopírovat. Kopírujeme-li takto sestavu, je třeba sní překopírovat rovněž všechny soubory jejich součástí a do složky obsahového centra rovněž všechny soubory, které byly do sestavy umístěny z databáze obsahového centra. Kopírujeme-li soubor typu výkres, musíme sním přenést rovněž všechny soubory, ze kterých je generován (kompletní sestava nebo soubor jednotlivé součásti)"
Zpět nahoru
Pavelos Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.lis.2020
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor, Autocad 2019
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavelos Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 11:44
Jsou jiné cesty pro ukládání a pravděpodobně i pro knihovny. 
Všechny soubory z dané sestavy, i sestavu samotnou jsem zkopíroval do potřebného projektu ale pokud je v projektu otevřu pokaždé mi to hází okno "vyřešte odkaz"
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 376
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 13:00
Zdravím,
osobní zkušenost se založením nového projektu:
- složka nového projektu musí být minimálně ve stejné úrovni jako složka původního projektu, nebo ve vyšší
- naprosto normálně použiji funkci Pack and Go a celý původní projekt i s výkresy touto funkcí zkopíruji do nové složky dle podmínky výše
- pak už si s tím pracujte dle libosti, navíc se vám přenesou i všechny knihovní soubory z CC, o nic nepřijdete

Toto ale pro případ, že nepoužíváte vyšší správu dat a verze souborů nerozlišujete čísly revizí apod. Inventor pro tohle zvláštní správu dat nemá, pouze Vault, ale ten asi na jednouživatelské stanici používat nebudete, já to nerozběhl a ani nepochopil.
Pouze si musíte dát pozor, aby ste soubory z původního projektu již do nového netahal, Inventor na to ale stejně upozorní že jste mimo adresář projektu. Navíc jste si vše potřebné do nového adresáře zkopíroval.
U Inventoru se mi Editor projektu docela líbil a používal jsem ho vždy.
Nicméně po opuštění Inventoru jsem teprve poznal, co je pravá správa dat (i bez Vaultu).
V Inventoru je ale Editor projektu a "Pack and Go" pro zmíněnou potřebu naprosto vyhovující.

Neodpustím si ale poznámku, že tento postup je v návodu / "Helpu" k Inventoru popsán.....





Upravil rys-kt4 - 20.pro.2020 v 13:07
JanB.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 13:01
Pokud máte dva samostatné a nezávislé projekty a potřebujete data překopírovat z jednoho do druhého použijte funkci Pack&Go (v menu Inventoru: Soubor-> Uložit jako -> Pack&Go, nebo v Průzkumníku ve Windows)
trošku specificky je vhodné se dívat na knihovny (generované Obsahovým centrem, ty kopírovat asi není nutné, protože se nemění)

určitě pomůže níže uvedený tip na podobné téma

pozn. je to zajímavé téma a má několik řešení
ideální je asi používat Vault a v něm jednoduše data kopírovat ze složky do složky s přejmenováváním. Používat díly a sestavy do více sestav. Vault vše uhlídá. 
Rozhodně se nestane, že by Inventor nějaký soubor hledal a pod.

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 491
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 13:08
Fungovalo by to i když v práci mám knihovny na serveru a doma v NB je mám kopírované na lokál? Nebudou tyto komponenty dělat potíže?
Právě v knihovních dílech vidím trochu problém.
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 376
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 13:10
Principiálně by Pack and Go měl fungovat tak, že posbírá vše související a to přenese.
Zkoušet je ale třeba.
JanB.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2020 v 13:18
přenese vše, včetně knihoven (je tam spousta možností pro výběr - šablony, knihovny, knihovny stylů, ... ). 
Nezapomeňte že jsou tam dvě tlačítka pro vyhledání souborů - první (horní) najde všechny přímo vložené soubory a druhé (níže) k nim vyhledá všechny závislé soubory (výkresy, prezentace)

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.