Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3907 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zvýšení úrovně dílů podsestavy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zvýšení úrovně dílů podsestavy
    Zasláno: 11.led.2021 v 09:52
Dobrý den,
v sestavě mám další podsestavy a u několika z nich bych chtěl díly těchto podsestav dostat na úroveň sestavy tak, aby se zobrazily ve výkrese všechny díly podsestavy jako samostatné, tj . nějak nastavit, aby se díly z podsestavy „změnily“ na samostatné díly sestavy a přitom zůstaly součástí podsestavy.
Výstupem je výkres, takže tam bych to potřebovat správně zobrazit. Nastavení rozpisky/ strukturované umožní pouze zobrazení pozic s nižší úrovní, takže lze ve výkrese zobrazit např. u pozice 3 toto: 3.01, 3.02, 3.03, … Potřeboval bych díly podsestavy dostat na úroveň pozice 3, tj. 4, 5, 6, ...
V ideálním případě by podsestavy byly nastavené tak, aby se při vložení do sestavy dostaly na úroveň samostatně vložených dílů (bez dalšího nastavování).
Lze toho nějak dosáhnout?
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 946
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2021 v 11:08
Toho se dá dosáhnout když ve struktuře roszpisky nastavíte u dané sestavy "skrytá" -> soubor sestavy se v kusovníku přestane počítat a číslují se rovnou její díly...


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1030/struktura_rozpisky.png



Upravil Cheff - 11.led.2021 v 11:11
Zpět nahoru
lukasek Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 15.pro.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2019
Stav: Offline
Bodů: 42
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace lukasek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2021 v 12:51
To je přesně ono, moc Vám děkuji.
Z nějakého důvodu se to u mě jmenuje "dělící", ale to není podstatné.
Funguje to, jak jsem potřeboval.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 941/1_2021-01-11_12-45-45.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8544:Jak přesunout díl z nadřazené sestavy do existující podsestavy?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11154:Zefektivnění sestavy použitím aktualizovaných náhrad.
Tip 9726:Zjednodušení velké sestavy náhradou odvozenou sestavou.
Tip 4616:Jak vytvořit pole z pole prvků Inventoru?
Tip 2220:Jak v Inventoru seskupit komponenty do nové podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.