Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2854 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Promítání stromů do příčných řezů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
repty Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.zář.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 19
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace repty Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Promítání stromů do příčných řezů
    Zasláno: 03.úno.2021 v 15:33
Dobrý den,

chtěl bych promítat stromy do příčných řezů. Každý strom má jiný průměr a je jich po trase spoustu.

Pokud bych promítal jako nlinie(obvodovou kružnici si převedu na křivku a následně na nlinii) - dostanu přesné "hranice" stromu, nicméně pokud nejsou zrovna stopy řezů při promítání v místě každého stromu, nikde se mi už nikdy nezobrazí (při posunu stopy řezu na dané místo stromu se nezobrazí).

Pokud bych promítal jako blok - dostanu sice i polohy před a za řezy, resp. při posunu stopy řezu zobrazím daný blok, ale zase nedostanu přesné "hranice stromu" - vždy bude zobrazeno jako jen jako jeden typ bloku. (stromů je asi 700 a nelze každý nadefinovat jako jiný styl).

Nevíte prosím nějakou vychytávku na toto?



Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1621
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2021 v 08:22
Dobrý den,
to je hezká úloha :). V zásadě jsou 2 možnosti:

1) V situaci obkreslit půdorysné obrysy 2 3D křivkami/nliniemi a ve stylu nlinie vytvořit pro příčný řez speciální styl "levé poloviny stromu" a pak podobně i "pravé strany stromu". Civil samozřejmě pak zakreslí obě poloviny v jakémkoli místě kde bude SPR.

2) Jit na to přes COGO body a jejich styly. COGO body se dají různě stylizovat a třídit a dokážu si představit, že budete mít nějakou škálu bloků s různými šířkami koruny či kmenu. A různým skupinám pak přiřadit různé bloky...u COGO bodu lze totiž velikost vloženého bloku měnit měřítkem...

Záleží, jak hezké to potřebujete, pokud Vám stačila jen čára...asi bych šel do první možnosti.


Martin Folber CAD Studio s.r.o.
Zpět nahoru
repty Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.zář.2016
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Civil 19
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace repty Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2021 v 14:37
Dobrý den,

díky za reakci a za radu.

Udělám to jako nlinie (asi mi stačí i pouhé svislice v řezech, tudíž jeden styl). Jen musím propojit všechny stromy mezi sebou (tak, aby to pro jednu osu byla jedna linie po celé délce). takže v prostoru kde stromy nejsou ji vyženu mimo šířku stop řezů aby se nezobrazovala.

Asi takhle :)

- . - . - . - . - . - . - . - . -
            |
      O     |     O
     / \    |    / \
____/   \_______/   \_______
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6221:Jak upravit staničení příčných řezů?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 6725:Jak upravit čísla příčných řezů.
Tip 12678:Jak zobrazit výšku nivelety v příčných řezech Civilu 3D?
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 2713:Jak přepnout mezi americkým a evropským typem zobrazení ISO pohledu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,111 sekund.