Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor, Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Prohlížeč USD souborů.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor, Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Prohlížeč USD souborů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Bucivoj ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.lis.2014 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 99 |
![]() Zasláno: 10.úno.2021 v 06:11 |
Dobrý den,v Invertoru LT 2014 jsem si nakreslil plech s dírami.Chci si ho nechat v jedné firmě vypálit laserem.Poslal jsem jim mailem výkres,ať mi to nacení.Dostal jsem zpět odpověď,že to nebude problém vyrobit,ale že jim mám poslat tyto nákresy ve formátu dxf.Tak jsem se chtěl zeptat,jestli by mi mohl někdo poradit,jak to do tohoto formátu převést?Děkuji
Upravil Bucivoj - 10.úno.2021 v 06:17 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21844 |
![]() |
Stačí v rozvinu plechu dát Uložit jako a zvolit formát DXF - viz např.:
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Jak píše p. Michl.
+ Doporučuji ponechat jen obrys plechu určený k pálení, samozřejmě v měřítku 1:1. Kóty, razítko.... vymazat, případně mít v jiné hladině než vlastní obrys k pálení.
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
|
Bucivoj ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.lis.2014 Lokalita: ČR (OS) Používám: Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 99 |
![]() |
V tomhle jsem trochu mimo.Zatím jsem si vždycky jen vytvořil 3D model
a pak z něj vytvořil výkres.Molh by jste mě prosím nějak jednoduše
navést,jak se dostat k tomu rozvinu plechu?Jak teda postupovat,když mám
3D model hotový?
|
|
![]() |
|
![]() |
Takhle vypadá moje prostředí.Kde najdu tu možnost Rozvin plechu?
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1637 |
![]() |
Obvykle je zvykem dělat plechové součásti na šabloně plechu, ale i v tomto případě je možné DXF exportovat.
EDIT: Mám dojem, že Inventor LT nemá možnost práce s plechovými díly. Upravil Navara - 10.úno.2021 v 09:26 |
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 547 |
![]() |
Dobrý den,
Inventor LT nemá modelování plechových součástí. Můžete ale kliknout na plochu součásti pravým tlačítkem a zvolit volbu "Exportovat plochu jako...". V následném dialogu zadáte typ souboru DXF. |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Zrovna to píšu LT nemá PLECHY a ani sestavy. Ale DXf lze dostat pri ukládání idw dat uložit kopii jako a v exportnim formátu nastait DXF
|
|
Když můžu pomůžu:)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,004 sekund.