Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4474 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Formát dxf

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Bucivoj Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2014
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2014
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bucivoj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Formát dxf
    Zasláno: 10.úno.2021 v 06:11
Dobrý den,v Invertoru LT 2014 jsem si nakreslil plech s dírami.Chci si ho nechat v jedné firmě vypálit laserem.Poslal jsem jim mailem výkres,ať mi to nacení.Dostal jsem zpět odpověď,že to nebude problém vyrobit,ale že jim mám poslat tyto nákresy ve formátu dxf.Tak jsem se chtěl zeptat,jestli by mi mohl někdo poradit,jak to do tohoto formátu převést?Děkuji


Upravil Bucivoj - 10.úno.2021 v 06:17
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 06:18
Stačí v rozvinu plechu dát Uložit jako a zvolit formát DXF - viz např.:

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 06:25
Jak píše p. Michl.

+ Doporučuji ponechat jen obrys plechu určený k pálení, samozřejmě v měřítku 1:1. Kóty, razítko.... vymazat, případně mít v jiné hladině než vlastní obrys k pálení.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Bucivoj Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2014
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2014
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bucivoj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 06:38
V tomhle jsem trochu mimo.Zatím jsem si vždycky jen vytvořil 3D model a pak z něj vytvořil výkres.Molh by jste mě prosím nějak jednoduše navést,jak se dostat k tomu rozvinu plechu?Jak teda postupovat,když mám 3D model hotový?
Zpět nahoru
Bucivoj Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2014
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor2014
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bucivoj Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 08:01
Takhle vypadá moje prostředí.Kde najdu tu možnost Rozvin plechu?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 59748/obr_1_2021-02-10_08-01-15.png


Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 09:23
Obvykle je zvykem dělat plechové součásti na šabloně plechu, ale i v tomto případě je možné DXF exportovat.

EDIT: Mám dojem, že Inventor LT nemá možnost práce s plechovými díly.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/2021-02-10_9-20-23_2021-02-10_09-23-31.jpg




Upravil Navara - 10.úno.2021 v 09:26
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 486
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 09:39
Dobrý den,

Inventor LT nemá modelování plechových součástí.
Můžete ale kliknout na plochu součásti pravým tlačítkem a zvolit volbu "Exportovat plochu jako...". V následném dialogu zadáte typ souboru DXF.

Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1557
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.úno.2021 v 09:40
Původně odeslal(a) Navara Navara napsal(a):

Obvykle je zvykem dělat plechové součásti na šabloně plechu, ale i v tomto případě je možné DXF exportovat.

EDIT: Mám dojem, že Inventor LT nemá možnost práce s plechovými díly.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/2021-02-10_9-20-23_2021-02-10_09-23-31.jpg



Zrovna to píšu LT nemá PLECHY a ani sestavy. Ale DXf lze dostat  pri ukládání  idw  dat uložit kopii jako a v exportnim formátu nastait DXF
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.