Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5218 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Revit - překlady

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
TheDagiis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2021
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheDagiis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Revit - překlady
    Zasláno: 04.bře.2021 v 15:39
Dobrý den, 
chtěla bych se zeptat, zda existuje způsob, jakým na základě materiálu stěny podmínit chování vkládané rodiny dveří?

Jedná se o umisťování překladů - idea je následující - překlad je jako načitatelná rodina v rodině dveří. Pokud by byly dveře umístěné do zděné stěny, pak se překlad zobrazí a následně vypíše do výpisu. V případě jakéhokoliv jiného materiálu by se překlad nezobrazoval a nevypisoval.

Pokud se třídí na základě tloušťky stěny, tak princip funguje, ale nefungoval by pak v praxi.

Děkuji za odpověď.

Dagmar
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3599
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2021 v 21:10
Dobrý nápad, u tloušťky stěny to funguje, protože můžeme tloušťku stěny jako hosta pro dveře definovat jako reporting parametr, což u materiálu té samé zdi nejde. Dynamo to zvládne bez problémů.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/viditelnost_prekladu.png



Narychlo nějak takhle.


Upravil Peter Jirat - 04.bře.2021 v 21:27
Zpět nahoru
TheDagiis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2021
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheDagiis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 08:35
Děkuji za reakci, pořád jsem to zkoušela vymyslet v rámci Revitu, vyzkouším Dynamo a dám vědět, zda to dobře funguje :) 

Moc díky!
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2018 + Cadkon2018, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 12:07
jen je potřeba myslet na to, že někde vám dveře vyjdou pod věnec. Pak jsou v cihelné stěně (Dynamo tedy zareaguje), ale překlad nedáte, protože jeho funkci převezme věnec.
Zpět nahoru
TheDagiis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2021
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheDagiis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 15:27
Máte pravdu, že zamýšlené řešení je vhodné na typové situace. Při řešení vámi uvedené situace, nebo i například sdruženého překladu nad dva otvory blízko sebe se pak moje řešení zdá komplikované,...
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2018 + Cadkon2018, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 15:56
proto překlady vkládám jako samostatnou rodinu. V podstatě jednoduchý kvádr respektující rozměry celé sestavy, detailní členění je jen textem. Pokud to řežu, vložím jako detailovou komponentu. 
Dělám to tak proto, že vykazuji překlad jako celek, tedy například PR1 je celekm 6ks; a je to sestava KP7+TI 70mm+3xKP7, vše dl 2000mm.
Asi to jde poskládat z vnořených komponent nebo jako sestavu jednotlivých prvků (KP7, TI tl 70mm atd...) ale to mi přišlo trochu složité.
teď jsem na jiném pc, pokud chcete můžu vám je zkusit večer poslat.

Zpět nahoru
TheDagiis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2021
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheDagiis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 08:54
Je to asi ve výsledku nejlepší řešení, vkládat je jako samostatnou rodinu. Pokud bych se mohla podívat na vaše řešení rodiny, budu ráda. Děkujii
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2018 + Cadkon2018, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2021 v 08:21
Dobrý den
v případě krátkých překladů jsem narazil na problém s grafikou symbolické čáry, řeším přes LW
a popiska
Připojené souboryzipuploads/18106/Popisek_prekladu.zip
jen zobrazí parametr Označení z překladu


Upravil Žufi - 09.bře.2021 v 08:24
Zpět nahoru
TheDagiis Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.srp.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2021
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace TheDagiis Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.bře.2021 v 10:21
Moc děkuji za inspiraci, vyzkouším, jak to bude fungovat, zdá se to jako jednoduchá a funkční cesta, jak řešit překlady. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10810:Dutý tvar v editoru rodin mi ořezává objekty, jejichž geometrii ořezat nechci.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,168 sekund.