Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4394 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

revit zaciatky

 Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: revit zaciatky
    Zasláno: 04.bře.2021 v 22:44
ahoj
zacinam aktivne s revitom
zalozim si tu tema pre svoju vyuku nech nemusim stale zakladat nove temy
budem rad ak niekto poradi

moj prvy problem
neviem ako orezat podlahu okolo priecky
skusam prikazom orezat ale nejako to nefunguje
viete poradit?

a inak neviete preco mi styky konstrukcii robi hrubou ciarou?
ci to je jedno a vo finale vykrese to bude dobre znazornene
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 11:50
Příkaz Spoj (Join) pro oba případy. Dívejte se vlevo dole na plochu Revitu, tam píše co máte udělat.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 11:52
Jinak youtube tutorial třebas tady: https://www.youtube.com/watch?v=blomzKnrssc


Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2021 v 12:01
tie samozrejme pozeram ale len cz aby som im rozumel
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2021 v 12:03
ahoj, neviete mi poradit ako zmenit polohu dveri
do polystyrenu ich osadzat asi nebudem
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2021 v 19:31
To vypadá jako obložkové dveře osazené na venkovní hranu stěny? Zkuste nějakou rodinu s ocelovou zárubní, nebo hledejte parametr něco jako Odsazení od líce stěny. Ale u obložek to asi nebude.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 10:09
ahoj, potreboval by som poradit ohladne dveri
ako nastatavit aby pod miestom dveri nebola priecka ale len podlaha a v mieste kde dvere niesu bola priecka
vdaka
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1068
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 10:24
Dobrý den,
snažte se v Revitu kreslit tak, jak se staví... tzn... namalujte příčku od hrubých podlah po strop, mezi ně nakreslete podlahy (budou v různých místnostech asi různé...)-> do prostoru pod dveřmi se taky pokládá podlaha (pozor ze které strany) -> tudíž je tam musíte nakreslit taky...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 10:49
cize ked kreslim priecky si tam mam nechat otvor na dvere?? priecku nad dverami vymodelovat odsadenim od podlahy ??? to mi pride dost komplikovane
hlavne ked zmenim polohu dveri musim znova prekreslovat priecky
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 10:57
Ne, dveře si otvor do stěny vytváří samy, akorát pro otvor pod podlahou je potřeba mít ve dveřích nadefinovaný další otvor pro tloušťku čisté podlahy, který vyřízne i zbývající stěnu, do toho pak dotáhnete podlahu, její hranice můžete zamknout ke dveřím a tím si zajistit, že při posunu dveří se posune i obrys podlahy pod dveřmi.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1068
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 11:03
No, úplně tato asi ne... 
normálně nakreslete příčku, do ní osadíte dveře... 
... už koukám, že Vám odpověděl kolega Jirát... :)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 11:18
dakujem
to sa da v dverach nadefinovat ? neviem to akosi to najst
ci to je presne vytvorena rodina s takou vlasnostou? dakujem
Zpět nahoru
Jakub Jansa Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar

Přihlášen: 03.led.2019
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jakub Jansa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 11:25
Dobrý den, 
pokud v Revitu začínáte doporučuji absolvovat nějaké základní školení, které Vám pomůže se snadněji orientovat v samotném Revitu i při práci s parametrickými prvky. 
Ať už školení ušité Vám na míru nebo základní online školení.
Jedno základní online školení bude probíhat začátkem dubna: https://www.cadstudio.cz/seminare.asp?ID=789

S pozdravem
Jansa

Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 09:49
ahoj
mam vytvoreny blok z pisma
neviem vsak manipulovat z odkazovou sipkou bloku
da sa to nejak nastavit aby sa s nou dalo manipulovat ale pismo ostalo stale v bloku, vdaka?
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 208
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 10:00
Pokud to máte text s odkazovou šipkou, tak to není třeba dávat do bloku/grupy.

Stačí rozbít a můžeme volně hybat šipkou.
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 10:48
ide mi to to ze chcem aby to bolo v bloku, pouzivam ten to viacerych miestach a ked to potom zmenim cghcem aby sa to prepisalo vsade
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3597
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 12:19
Původně odeslal(a) johny.alias johny.alias napsal(a):

ide mi to to ze chcem aby to bolo v bloku, pouzivam ten to viacerych miestach a ked to potom zmenim cghcem aby sa to prepisalo vsade
Má to být popiska trubky, odkazující hodnotu parametru, ne jen text. Jinak o tu informaci lehce přijdete.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 12:25
mozete byt konkretnejsi kde ten prikaz najdem a ako sa normalne vola..."popiska trubky" nikde nevidim
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  123> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,195 sekund.