Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3067 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

revit zaciatky

 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 6789> archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 11:07
dakujem 
viete mi to prosim povedat jednoducho

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/prave_okno.png



proste kde kliknem na to prave okno kde jednoducho zaskrknem ze sa bude zobrazovat len v druhom pohlade "pravom"
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 11:26
Z jednoho obrázku nelze identifikovat, co vše je potřeba v rodině upravit, abyste změnil otevírání. Může to totiž mít vícero souvislostí. U některých rodin to mohou být jen symbolické čáry u jiných tam mohou být vykreslena klika i závěsy a může to mít vazbu na parametry.


Upravil PepaR - 25.srp.2021 v 11:46
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 11:51
chcem sa opytat ohladne orezoveho kvadra
mam ho vypnuty v pohlade 3d
si zobrazim schovane prvy a chcem si ho zobrazit nejde mi to
je asi este niekde inde vypnuty
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/kvader.png

Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 12:26
uz to mam
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3672
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 13:19
Původně odeslal(a) johny.alias johny.alias napsal(a):

dakujem 
viete mi to prosim povedat jednoducho

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/prave_okno.png



proste kde kliknem na to prave okno kde jednoducho zaskrknem ze sa bude zobrazovat len v druhom pohlade "pravom"
Buď máte aplikaci, která vám na základě jasně daných definic (tvar značky pro směr otevírání v půdorysu) určuje, zda jsou dveře levé či pravé (nebo jiné - dvojkřídlé apod). Nebo máte v rodině nastaven parametr viditelnosti Levé a Pravé, a změnou přiřazení viditelnosti pro jednotlivé entity v rodině určujete, zda je chcete v modelu vidět jako levé nebo pravé. Pak pozor na kombinaci viditelnosti a šipek pro zrcadlení, dostanete se do divných kombinací.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 22:42
ahoj
ako otvorit novy revit v starsej verzii?
vdaka
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3672
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 22:44
Nelze, jedine export do IFC a import do starší verze, ale není to ideální.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2021 v 22:45
potrebujem len jednu rodinu okno takto otvorit
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2021 v 21:55
dobry den
co to je "šablona" v revite
aku to ma funkciu?
myslle som že si tam nataham šetky rodiny materialy a tak bude to ako predloha pre dalsie projekty
ale potom to nejde ulozit ako projekt
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.srp.2021 v 10:34
ahoj
ked idem posunut nejaky objekt vzdy je zavazbeny
chcem aby bol odpojeny a nemusel si to stale preklikavat
ako nastavit aby "zavazbit" nebolo zaskrknute ale odbojit
dakujem
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.zář.2021 v 10:47
ahoj
mam 2 projekty a rovnake skladby podhlah....skladba sa bude vsak menit
ako nakopirovat zmenen skladby do druheho projektu nech to nemusim rucne prepisovat?
vdaka
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3672
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2021 v 09:59
Možná nějaká aplikace (v Dynamu by to problém nebyl), ale jednoduché Ctrl+C / Ctrl+V mezi modely na tohle zrovna nefunguje.
Pak tedy: v modelu zduplikovat typ stěny, který potřebuji přenést; copy/paste do druhého modelu, tam vybrat všechny stěny původní skladby, přehodit za nakopírovaný typ, starý smazat a nový přejmenovat na původní. Trochu komplikované.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2021 v 10:07
ahoj
mam vy vykrese vlozenu takuto dwg tabulku
ale ohranicuje mi to takyto velky obdlznik
ako ho zmensim aby bol len na hranicjach tabulky?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/vykres.png


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6112
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2021 v 10:18
Vhodným nastavením měřítka a úpravou velikosti ořezové oblasti (ve stavovém řádku okna pohledu).
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2021 v 08:49
dobry den
ked si spravim novy vykres a umiestnim tam vyrez tak osi vykresa mi to vykresluje hlubo
chcem aby boli blizsie vyrezu
da sa to nejak nastavit?
vdaka
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94298/vyrez.png

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3672
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.zář.2021 v 09:57
Můžete bubliny os potáhnout blíže k půdorysu, většinou jsou zamčené do řady (sloupce) a při potažení jedné se posunou i ostatní. Nebo můžete využít vlastnosti ořezové oblasti pohledu, která drží bubliny na určité vzdálenosti od hrany ořezu - ale to někdy nestačí.
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2021 v 15:39
ahoj, viete mi poradit ako vytvorim novy centralny model  revitu
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3672
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2021 v 16:57
Ano, víme, ale mnohem rychlejší budete mít, když použijete klávesu F1 a podíváte se do Helpu. Je zbytečné sem popisovat něco, co už je jinde popsané. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  <1 6789> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.