Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3871 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil 3D - vykreslení příčných řezů Railway Tools

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vizneto1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.úno.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vizneto1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil 3D - vykreslení příčných řezů Railway Tools
    Zasláno: 15.bře.2021 v 19:38
Dobrý den,

rád bych se zeptal, jak do Civil 3D správně přidat podsestavy pro příčné řezy z Railway tools. Při stisknutí Ctrl+š mi vyjedou různé šablony, ale ne ty z Railway tools.

Předem díky za radu.

S pozdravem
Tomáš Vízner

Zpět nahoru
vizneto1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.úno.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vizneto1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2021 v 19:41

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101414/Výstřižek.JPG

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support

CAD Studio

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2021 v 20:43
Dobrý večer,
Paletu se sestavami je potřeba ručně naimportovat.
Protože si nejsem jistá, kterou máte verzi, tak se prosím nejprve podívejte do složky C:\ProgramData\Autodesk\ApplicationPlugins\CADStudioRailWayToolsPodsestavy\Paleta RWT 20xx
Pokud je zde soubor RailwayTools.atc, tak jej myší přetáhněte do palety nástrojů v Civilu – paleta se načte a doimportujete jednotlivé podsestavy (pravým na záložku RWT a Importovat, podsestavy jsou ve stejné cestě složka podsestavy)
Pokud vidíte soubor formátu .xtp, tak postupujte následovně
Pravým tlačítkem klikněte dovnitř palety nástrojů – Přizpůsobit palety… V levém okně opět na pravém tlačítku Importovat. Vyberte .xtp soubor a vše potrďte. Paleta je nyní načtená a podsestavy ručně naimportujete.
Zpět nahoru
vizneto1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.úno.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vizneto1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 12:44
Povedlo se mi šablonu nahrát do civilu, ale není uplně kompletní viz. obrázek.
Při vytvoření koridoru mi to vyhodí hlášku: Nejméně jedno z maker (nebo tříd .Net) podsestav nelze nalézt. Další informace naleznete v prohlížeči událostí. nevíte, jak se této chyby zbavit?

Civil 3D 2021
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101414/sss.JPG

Zpět nahoru
spackovaE Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support

CAD Studio

Přihlášen: 30.říj.2011
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil, Infraworks
Stav: Offline
Bodů: 17
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace spackovaE Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 15:18
Zatím jste naimportoval paletu s kompletními sestavami. Ty se skládají z jednotlivých podsestav. Ty Vám zatím v paletě chybí. Jak jsem psala, musíte je také naimportovat: doimportujete jednotlivé podsestavy (pravým na záložku RailWayTools a Importovat, podsestavy jsou ve stejné cestě složka podsestavy) Vyberte všechny soubory formátu .pkt
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11329:Jak navrhnout zhlaví s výhybkami?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 12331:VIPJak si mohu do železniční nadstavby Railway Tools přidat vysokorychlostní výhybku?
Tip 12678:Jak zobrazit výšku nivelety v příčných řezech Civilu 3D?
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 6725:Jak upravit čísla příčných řezů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.