Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor, Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Prohlížeč USD souborů.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 117.000 registrovaných u nás, celkem 1.085.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor, Průvodce CAD převody, Konvertor barev, Prohlížeč USD souborů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
tammi ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 11.bře.2021 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2021, Civil3D Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() Zasláno: 19.bře.2021 v 11:03 |
Zdravím, prosím o radu
jsem začátečník a chci si v Civilu vykreslit stopy příčných řezů. Mám tam soubor s terénem (vytvořený TIN povrch) a s novou trasou. Když ale zadám že chci vynést stopy příčných řezů, tak se mi terén v řezech nenačte, tím pádem tam mám placky. Zkoušela jsem vytvořit znovu povrch jestli se mi tam zobrazí, ale nic se nestalo. Děkuji moc za každou pomoc, T.
|
|
![]() |
|
Jan Jirásek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.pro.2010 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Civil 3D 2023 Stav: Offline Bodů: 275 |
![]() |
Zdravím,
můžete přiložit výkres? H.
|
|
![]() |
|
tammi ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 11.bře.2021 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2021, Civil3D Stav: Offline Bodů: 4 |
![]() |
Zde je, děkuji
Upravil tammi - 19.bře.2021 v 18:06 |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2563 |
![]() |
1) Vyberte první řez 2)Ribbon -> Vzorkovat další zdroje -> vybrat terén a máte to tam Ale je to divné, normálně se mi terén zobrazí rovnou
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Jan Jirásek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.pro.2010 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Civil 3D 2023 Stav: Offline Bodů: 275 |
![]() |
Problém je v tom, že SPR nemají přiřazen datový zdroj.
V Prospektoru pod příslušnou trasou ve stromové struktuře klepněte pravým tl. myši na Stopy PR a vyberte Vlastnosti. Otevře se okno a na 3. záložce Příčné řezy je vpravo "Přidat/Odebrat datové zdroje". Zde si vyberte, který povrch chcete. Ještě jedna rada: používejte čištění výkresu DIAG a volba ANO - máte tam přes 3000 chyb. H.
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuju moc.
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 9,783 sekund.