Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2954 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zobrazení příčných řezů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tammi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.bře.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2021, Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tammi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zobrazení příčných řezů
    Zasláno: 19.bře.2021 v 11:03
Zdravím, prosím o radu

jsem začátečník a chci si v Civilu vykreslit stopy příčných řezů.
Mám tam soubor s terénem (vytvořený TIN povrch) a s novou trasou. Když ale zadám že chci vynést stopy příčných řezů, tak se mi terén v řezech nenačte, tím pádem tam mám placky. 
Zkoušela jsem vytvořit znovu povrch jestli se mi tam zobrazí, ale nic se nestalo. 

Děkuji moc za každou pomoc,
T.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 245
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2021 v 11:06
Zdravím,

můžete přiložit výkres?

H.
Zpět nahoru
tammi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.bře.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2021, Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tammi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2021 v 11:09


Zde je, děkuji


Upravil tammi - 19.bře.2021 v 18:06
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2021 v 11:20
1) Vyberte první řez
2)Ribbon -> Vzorkovat další zdroje -> vybrat terén
a máte to tam

Ale je to divné, normálně se mi terén zobrazí rovnou
J. Mantlík

Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 245
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2021 v 11:22
Problém je v tom, že SPR nemají přiřazen datový zdroj. 

V Prospektoru pod příslušnou trasou ve stromové struktuře klepněte pravým tl. myši na Stopy PR a vyberte Vlastnosti. Otevře se okno a na 3. záložce Příčné řezy je vpravo "Přidat/Odebrat datové zdroje". Zde si vyberte, který povrch chcete.

Ještě jedna rada: používejte čištění výkresu DIAG a volba ANO - máte tam přes 3000 chyb.

H.
Zpět nahoru
tammi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.bře.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2021, Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tammi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.bře.2021 v 11:45
Děkuju moc. Smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6221:Jak upravit staničení příčných řezů?
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 5689:Nedokumentovaná pomůcka pro Civil 3D 2008.
Tip 6725:Jak upravit čísla příčných řezů.
Tip 6577:Obrácené staničení vodního toku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,140 sekund.