Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
KosekK ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čer.2021 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autodesk Civil 3D Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 29.čer.2021 v 15:03 |
Dobrý den,
snažím se přemluvit Civil k výpočtům kubatur materiálů z příčných řezů. Navrhuji zemní val s těsnícím jádrem a chci získat objem přísypu valu nad jádro. Zkoušel jsem všemožná nastavení kritérií materiálů včetně dílčích kritérií a také podle návodu pro "Výpočty objemů překrývajících se materiálů nebo přesahů", ale nejsem schopen dosáhnout uspokojivého výsledku ve všech řezech. Zajímavé je, že se stejné nastavení chová v různých řezech různě, vizte obrázek. Jedná se o nedodělanou funkcionalitu nebo mi to kazí nějaký topologický problém? Díky |
|
![]() |
|
Jan Jirásek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.pro.2010 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Civil 3D 2023 Stav: Offline Bodů: 275 |
![]() |
Zdravím,
tipl bych to na nesprávně definovaná kritéria. Zkuste toto: H.
|
|
![]() |
|
KosekK ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 29.čer.2021 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autodesk Civil 3D Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Děkuji za video, je dobré. Bohužel se mi ani podle něj nepovedlo sjednotit vykreslení oblastní pro kubatury v jednotlivých řezech. Něco je vpravo, něco vlevo, něco uprostřed a něco je přesně tak, jak jsem chtěl a nevím proč. :) Problém jsem obešel vytvořením pracovního povrchu slučujícího pláň a vrch těsnění. S rozdílem dvou povrchů si již Civil poradil bez potíží.
|
|
![]() |
|
Jan Jirásek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.pro.2010 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: Civil 3D 2023 Stav: Offline Bodů: 275 |
![]() |
Ano, i tak to lze obejít. :-) Stejně si ale myslím, že vám tam v definici chybí jedno subkritérium. Takhle totiž neví, co má počítat. Podle mne by mělo být jedno subkritérium vše, co je nad ohumusováním a těsněním a pod horním povrchem. V druhém kritérii by mělo být vše, co je nad ohumusováním a pod těsněním a vrchním povrchem.
H.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.