Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3347 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kubatury příčných řezů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
KosekK Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autodesk Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KosekK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kubatury příčných řezů
    Zasláno: 29.čer.2021 v 15:03
Dobrý den,
snažím se přemluvit Civil k výpočtům kubatur materiálů z příčných řezů. Navrhuji zemní val s těsnícím jádrem a chci získat objem přísypu valu nad jádro. Zkoušel jsem všemožná nastavení kritérií materiálů včetně dílčích kritérií a také podle návodu pro "
Výpočty objemů překrývajících se materiálů nebo přesahů", ale nejsem schopen dosáhnout uspokojivého výsledku ve všech řezech. Zajímavé je, že se stejné nastavení chová v různých řezech různě, vizte obrázek. Jedná se o nedodělanou funkcionalitu nebo mi to kazí nějaký topologický problém? Díky
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 103650/PRI290621_2021-06-29_15-02-29.PNG

Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Online
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 15:15
Zdravím,

tipl bych to na nesprávně definovaná kritéria. Zkuste toto:


H.
Zpět nahoru
KosekK Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autodesk Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace KosekK Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 15:46
Děkuji za video, je dobré. Bohužel se mi ani podle něj nepovedlo sjednotit vykreslení oblastní pro kubatury v jednotlivých řezech. Něco je vpravo, něco vlevo, něco uprostřed a něco je přesně tak, jak jsem chtěl a nevím proč. :) Problém jsem obešel vytvořením pracovního povrchu slučujícího pláň a vrch těsnění. S rozdílem dvou povrchů si již Civil poradil bez potíží. 
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Online
Bodů: 254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2021 v 16:07
Ano, i tak to lze obejít. :-) Stejně si ale myslím, že vám tam v definici chybí jedno subkritérium. Takhle totiž neví, co má počítat. Podle mne by mělo být jedno subkritérium vše, co je nad ohumusováním a těsněním a pod horním povrchem. V druhém kritérii by mělo být vše, co je nad ohumusováním a pod těsněním a vrchním povrchem.

H.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6221:Jak upravit staničení příčných řezů?
Tip 6725:Jak upravit čísla příčných řezů.
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 12678:Jak zobrazit výšku nivelety v příčných řezech Civilu 3D?
Tip 8006:VIPVýpočet a výkaz objemu výkopů a násypů v Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.