Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3255 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Náhrada komponenty

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Náhrada komponenty
    Zasláno: 30.čer.2021 v 14:58
Zdravím,
 
ve verzi Inventor 2022 se mi velmi stává že pokud dám na záložce Sestavení/Produktivita/Uložit a nahradit komponentu - tak mi to skončí touto hláškou a nic to neudělá:
"Nelze uložit a nahradit komponentu"

Stane se mi to vždy ale pouze pokud dávám nahradit svařenec. Pokud nahrazuji part tak to funguje.

V Inventoru 2021 to chodilo bez problémů.
 
To samé jsem řešil v minulosti u  Inventoru 2017 nebo 2018 a nakonec to byla nějaká chyba u Autodesku a pomohla až aktualizace Inventoru.

Setkal se prosím někdo s tímto problémem?
 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20079
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2021 v 15:06
Nejmenuje se jedna z těch součástí nějak atypicky? Mám dojem, že ve starších verzích to dělal znak "|" v názvu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 08:33
No neřekl bych.
Jmenuje se: Guns_holder_arm_welded
Chci ho přejmenovat na : R210084r0_Guns_holder_arm_welded
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 480
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.čvc.2021 v 09:42
Zdravím,

tak už jsem odhalil problém.
Když zadáváte nový název sestavy musíte ho zadat VČETNĚ přípony .iam
Je tam totiž nastaveno Uložit jako typ : All files (nic jiného tam k výběru není) a s tím má očividně problém


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/nahradit.jpg



Zajímavé že pokud nahrazujete díl tak je nastaven Uložit jako typ: part. ipt a tak to funguje i bez napsání přípony.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
pavel.janovsky Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2015
Stav: Offline
Bodů: 84
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.janovsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čvc.2021 v 14:10
Dobrý den,
máme Inv 2015, takže nevím, jestli je tahle funkce "uložit a nahradit" nějak vylepšená.
Chybělo mi tam pár věcí, např. že nejde vybrat a vyměnit více komponent najednou, nebo najíždění do složky. Tak jsem si udělal podobný program v ilogicu. Je to tedy jenom začátečnický pokus, ale docela to používám. Tak kdyby se to někomu hodilo, dávám to sem ke stažení. Lehký návod je v textu programu. 
Hezký víkend Smile


Připojené souboryzipuploads/5130/Save_and_replace.zip

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9726:Zjednodušení velké sestavy náhradou odvozenou sestavou.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.