Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3491 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak kopírovat součásti s vazbami

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Quake 9.0 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.dub.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
SolidWorks, Catia
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Quake 9.0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak kopírovat součásti s vazbami
    Zasláno: 08.říj.2021 v 18:08
Dobrý den všem, přecházím ze SolidWorks a velmi mi chybí funkce kopírování součástí s vazbami. Nemá Inventor něco podobného? Vazbení opakujících se dílů mi v Inventoru trvá mnohonásobně déle. Příklad: https://youtu.be/16ajivsBdjE
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 290
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.říj.2021 v 21:00
V Inventoru se součásti taky kopírují s vazbami. Pole -> Kopírování komponent.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 12816/vazby1.png


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1563
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.říj.2021 v 08:41
VYbru komponety a ctrl+c a pak ctrl+v a komponenty mam skorpírované s s vazbami mezi sebou
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2019 , Vault , Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 378
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2021 v 13:51
tím ale nedosáhne to na co se ptal Wink

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2019
Autodesk Vault 2019
AutoCAD Mechanical 2019
Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2019 , Vault , Mechanical 2019
Stav: Offline
Bodů: 378
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2021 v 13:55
to jak je to v Solidu v Inventoru není.

Jestli je myšleno tak jak je znázorněno na videu tj. že čep dvojím kliknutím zkopíruju a navazbím do jiné díry, tak to v Inventoru nelze.

Musíte čep zkopírovat /Ctrl C/ , vložit do sestavy /Ctrl V/ a vazbou zavazbit. Ono oproti tomu klikání v Solid to zas tak zdlouhavé není. Když beru v potaz příklad jaký jste uvedl tj. video.

Když budete chtít zkopírovat z velké sestavy třeba sestavu odpovídající páce s čepy atd. tak bych z toho udělal podsestavu /Snížit úroveň/ kdy se vazby dílů mezi sebou zachovají Wink



Lestr
Autodesk Inventor Professional 2019
Autodesk Vault 2019
AutoCAD Mechanical 2019
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9557:Kopírování součástí včetně vazeb v Inventoru 2014.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.