Diskuzní fórum, poradna
|

Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mikeborecek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, 3ds Max 2016 Stav: Offline Bodů: 372 |
![]() Zasláno: 02.pro.2021 v 20:11 |
Dobrý večer,
som v inventore začiatočník a potreboval by som poradiť, ako a či je vôbec možné dostať rozmery jednotlivých dielov zostavy do tabuľky vo výkrese. Za "polopatistický" popis vopred veľmi pekne ďakujem ![]() |
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 593 |
![]() |
Jistě že to jde. V iVlastnostech ve vybraném řádku např. Popis napiš = text <jméno parametru vedle pole se ti objeví symbol FX
Příklad, profil čtvercový 40x40 - 1200, kde d0 =40, d1=40, d2=1200 =profil čtvercový <d0 x<d1 " - "<d2 Ty závorky uzavřít > |
|
![]() |
|
mikeborecek ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 10.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD 2016, 3ds Max 2016 Stav: Offline Bodů: 372 |
![]() |
Ďakujem,
Tak to bolo jednoduchšie než som čakal. ![]() Viete mi ešte prosím poradiť ako z kusovníka automaticky vyhodiť komponenty, ktoré nie sú zobrazené vo výkrese, ktoré sú "skryté" alebo "vypnuté" v zostave?
|
|
![]() |
|
![]() |
Viem do tohto poľa zadať aj vzorec? strechu mám ako asymetrické vysunutie, čo mi dáva celkovú dĺžku, ale pri vložení tohto vzorca:
=Strecha = <sSachty / 2 ul + hPB + presahPB + sSachty / 2 ul + hLB + presahLB> x <ŠírkaStrechy> mi zobrazí len toto: Strecha = x 481 mm skúšal som aj =Strecha = <Vyunutí1> x <ŠírkaStrechy> ale výsledok rovnaký
|
|
![]() |
|
Navara ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Arkance Systems support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 08.zář.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1620 |
![]() |
V iVlastnostech nejde používat vzorce, ale můžete si připravit parametr, který se bude jmenovat například "rozmer1" a do něj zadat ten vzorec a potom ho použít v iVlastnosti.
|
|
![]() |
|
issin ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.čvc.2015 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 593 |
![]() |
Pokud potřebujete dostat skrytou součást z kusovníku modelu zkuste na ni v modelu kliknout pravým tl. myši a z menu vybrat "struktura rozpisky" a dát "referenční"
|
|
![]() |
|
![]() |
a pokud by tě štvalo, že se zobrazují jednotky, nebo moc desetiných míst apod. potom jdi do tabulky parametrů (fx) a u vybraného parametru klikni pravým a z menu vyber formát. tam si proklikáš co potřebuješ.
Tak mě napadá, že jsem zapoměl zmínit, aby to fungovalo, že v okně parametrů musíš u vybraných parametrů zaškrtnout export (políčko někde ke konci řádku). |
|
![]() |
|
![]() |
skúsil som to, ale to asi platí len na skryté objekty a nie na neaktívne...?
Teraz som si všimol, že komponenty ktoré "skrývam" som vlastne riešil príkazom "Component.IsActive" a asi aj preto ostala položka v kusovníku. Predpokladám, že na môj účel (skrývanie/odkrývanie typu uchytenia dosák podľa veľkosti dosák) sa asi bude viac hodiť príkaz "Component.Visible". Viete mi skratke povedať, aký je medzi týmito príkazmi rozdiel? Respektíve, ktorý sa viac hodí pre môj spomenutý účel? |
|
![]() |
|
![]() |
Podarilo sa mi nájsť tieto videá, z ktorých som dostal časť informácií, možno to niekomu pomôže:
https://www.youtube.com/watch?v=luViJMQf3EI https://www.youtube.com/watch?v=qIGDhALiJl0 Čo sa mi však nepodarilo zatiaľ zistiť/nájsť, je :
Upravil mikeborecek - 07.pro.2021 v 19:59 |
|
![]() |
|
![]() |
K dotazu 1) Rozměry. Pokud jsem dobře pochopil, tak klikněte pravým na kusovník a vyberte Upravit kusovník.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ďakujem za radu, tie rozmery som si fakt nevšimol, pritom som to práve tam hľadal.
Stále sa mi nedarí skryť neaktívne komponenty viď obrázok. Tie čo naozaj nepotrebujem, a napriek tomu sa zobrazujú v tabuľke napriek tomu, že so neaktívne v modeli, tak viem manuálne skryť v danej tabuľke. Horšie je to však s komponentami ktoré potrebujem vidieť/nevidieť v tabuške ako napr. "Zadné čelo" je neaktívne v modeli, napriek tomu je zobrazené v tabuľke aj po aktualizácii Upravil mikeborecek - 08.pro.2021 v 14:02 |
|
![]() |
|
MILKA ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 09.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: AIS 2023/WIN10 Stav: Offline Bodů: 397 |
![]() |
Zdravím, asi bych to řešil přes reprezentaci (v modelu). V kusovníku ve výkrese pak můžete zapnout filtr..
|
|
Milan Schwarz
TMW, a.s. Dvůr Králové n/L |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.