Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3495 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

spatne souřadnice pri navrhu trasy v CIVIL 3D

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Dareliaza Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.lis.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2018, Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dareliaza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: spatne souřadnice pri navrhu trasy v CIVIL 3D
    Zasláno: 06.led.2022 v 13:38
Dobry den vsem,

pri navrhu trasa nepripojuje se k vytvorenemu povrhu, vytvari se nekde dole s divnym popiskem (viz foto)
Muze me nekdo poradid co mam s tim delat?

PS melo by to taky zobrazovat v km/hCry

Dekuji 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 105224/2.PNG




Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 105224/1.PNG


Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2022 v 13:57
Máte český coutry kit?
Vycházíte ze šablony, která Vaše požadavky "umí"?
TY popisky dole bohužel nepřečtu, tal nevím, co to je...
Co to je "trasa se nepřipojuje k povrchu"? Dokud trase neuděláte výškový návrh, tak je to v zásadě jen 2D objekt ...

Ale určitě Vám poradí ještě někdo povolanější ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2022 v 13:59
Zdravím, 

trasa je vždy v nulové výšce. Až teprve profil povrchu v trase je ve výšce. Zobrazení mil namísto km bude způsobeno buď nastavením popisku nebo výkresu.

H.
Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.led.2022 v 19:32
Dobrý den,
navážu na ostatní. Ze výřezu je patrné, že určitě není výkres tvořený v českém Country kitu. Prosím ověřte si, že pracujete v Civilu, který je spuštěný ikonou Civil 3D 20XX Czech. Pokud takového zástupce pro spuštění programu nikde v počítači nemáte, pravděpodobně nemáte nainstalovaný český Country kit. Ke stažení je k dispozici zde: https://knowledge.autodesk.com/support/civil-3d/troubleshooting/caas/downloads/content/civil-3d-country-kits-for-czech-republic.html
Nutné zvolit vámi používanou verzi.

Ohledně umístění trasy se to má, tak jak psal kolega přede mnou. Nejprve je nutné si vytvořit trasu, která má nulové souřadnice a vždycky mít bude. Následně si pomocí nástroje Vytvořit profil povrchu vytvoříte profil reprezentující průběh terénu ve vaší trase. Profil si můžete klasicky zobrazit do podélného profilu nebo je automaticky vytvořen jako 3D linie, která máš již vámi požadované výšky.

Popisky lze editovat v rámci jejich nastavení a ve výchozím nastavení jsou definovány v rámci šablony .dwt, ze které byl při zakládání výkres vytvořen.

S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Dareliaza Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.lis.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2018, Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dareliaza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2022 v 09:48
Moc vsem dekuji za odpovedi, uz je to ve spravnem meritu ale stale mam problem s popiskem trasy... 
zkousila jsem jak nastaveni vykresu tak i nastaveni popisku trase a stale ukazuje '0+ neco'

Dekuji Vsem
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2022 v 10:42
Zkuste následující:

1) vyberte popisek trasy a přes pr. tl. myši přejděte do "Upravit popisky trasy"
2) v následujícím okně vyberte popisek hlavního staničení (pokud jich tam bude více, tak pro jistotu projděte postupně všechny)
3) v dalším kroku vyberte upravit vybraný popisek
4) na kartě "Rozvržení" v rozbalovacím menu jsou uvedeny všechny komponenty popisku; najděte ten, ve kterém je definované staničení popisku
5) pod rozbalovacím menu jsou oddíly "Obecné, Text a Hranice". V oddílu text klikněte na 3 tečky vpravo od "Obsahu"
6) v dalším okně 


musí být na řádku Formát uvedeno desetinný, viz obrázek. Tipuji, že tam máte Formát staničení, který právě do staničení přidává +. 

Před úpravou parametrů popisku musíte nejprve označit popisek v okně náhledu, jinak byste upravovala něco, co tam není. A aby se změny projevily, musíte stisknou šipku nahoře, která přenese změny do okna náhledu.

Tak snad to vyjde ...
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2022 v 10:44

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29643/Snímek_obrazovky_2022-01-07_104348.jpg

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2022 v 10:58
To bude s velkou pravděpodobností problém toho, že jste výkres nezaložila z českého country kitu nebo alespoň ze jeho šablony výkresu _Civil3D CZ

Po instalaci samotného Civilu se vám obvykle na ploše zobrazí dvě ikony:
Civil 3D 20XX - čeština metrické
Civil 3D 20XX - čeština britské
Pokud výkres zakládáte v jedné z těchto verzi, tak se vám výkresy vytváří k nim přiřazeným šablonám .dwt a tím pádem se vám budou popisky trasy vždy v základním nastavení zobrazovat ve formátu "0+ něco". Lze to upravit v nastevení stylů popisků, ale daleko efektivnější je však naistalovat (pokud ještě nemáte) český Country Kit.
Ten by vám měl vytvořit na ploše zástupce Civil 3D 20XX Czech. S ním se vám výkres bude v původním nastavení otvírat ze šablony přiřazené českému country kitu. V této šabloně (název: __Civil 3d CZ) jsou popisky nastaveny dle českých zvyklostí.
Zpět nahoru
Dareliaza Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.lis.2021
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2018, Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Dareliaza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2022 v 14:37
Tak jak to rek pan kuba.92 zasadni problem byl ve sablone a ted uz je to perfektni

Moc krat dekuji!!!!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6228:VIPJak přenést terén, profily a řezy do starší verze Civil 3D?
Tip 7309:VIPNefunguje report Trasa-Niveleta v AutoCADu Civil 3D 2010 CZ.
Tip 12758:Převod 3D spline na 3D křivku se zachováním původních vrcholů.
Tip 10384:Typ trasy pro funkci Klopení v Civil Tools.
Tip 12979:VIPVelmi pomalé uchopování při práci s načtenými vrstevnicemi v Civil 3D.
Tip 6162:VIPPoužití WMS služby katastru nemovitostí v AutoCAD Map a Civil 3D - postupy, úskalí, tipy.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.