Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5416 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Průhlednost dílu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Miroslav01 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 30.srp.2018
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Iventor professional 2020
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Miroslav01 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Průhlednost dílu
    Zasláno: 10.led.2022 v 09:29
Dobrý den,

potřebuji poradit, jak zrušit průhlednost dílu, i když průhlednost ve stromě není aktivní.
Díl, který se stal v sestavě průhledný byl vytvářen jako kopie již stávajícího dílu (plechu).
V sestavě jsou 4 stejné díly. Do jednoho je potřeba přidat nějaké otvory.
Použil jsem příkaz uložit jako a uložil pod stejným pracovním názvem odlišené pořadovou číslovkou z 03 na 04.
V již hotovém náčrtu jsem přidal otvory a aktualizoval prvek vyříznutí.
Do této doby je díl neprůhledný tzn. z plného materiálu.
Při použití příkazu v sestavě ctrl+H jsem našel ve složce nový díl určený k náhradě současného.
Při označení OK se v sestavě objevil jako průhledný (je skrze něj vidět).
Nevíte někdo jak průhlednost odstranit?

Díky.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 305
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.led.2022 v 13:20
Je ten díl aktivní? Není to jen povrchová plocha?
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 954
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2022 v 10:03
Napadá mě - nemáte přiřazenu průhlednost dílu v sestavě? - tedy přiřazen "průhledný materiál" konkrétnímu dílu.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 578
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.led.2022 v 11:31
Napadá mě zda je součást "povolena". Pokud není nemělo by ji jít vybrat.
Ve stromu prohlížeče kliknout pravým na součást a v menu vybrat povolit.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.