Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5182 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Převod z DGN do "mínusového" JTSK

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Převod z DGN do "mínusového" JTSK
    Zasláno: 26.led.2022 v 11:59
Zdravím všechny.
Kolegyně teď přišla s problémem, že dostala data od TSK Praha. V prohlížeči Bentley view se to zobrazuje jakoby správně.
Vložím-li to do civilu, je to v 1. kvadrantu, tedy s plusovými souřadnicemi stoupajícími doprava a nahoru.
Existuje jiný způsob, než že to ručně otočím o 180 stupňů k bodu 0,0, abych to dostal na správné místo? (alespoň to tak vypadá)
Děkuji

PS. Ať žije digitalizace ... Když kolegyně volala dotyčnému, co data poslal, tak se dozvěděla, že už to tak dělá dva roky a že to je tak nastaveno "seshora".Angry Sice si prý několik lidí stěžovalo, ale prý jich nebylo moc Ouch. Evidentně mu JTSK nic neříkalo a nikam "nahoru" tyto stížnosti neventiloval.
J. Mantlík

Zpět nahoru
PetrJu Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 17.kvě.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PetrJu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2022 v 15:41
To samé by mělo udělat ozrcadlení podle X a podle Y. A vyjdou lépe případné texty.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.led.2022 v 16:12
To mne taky napadlo, ale otočení je jen jeden krok, na rozdíl od dvojího zrcadlení. Spíš mne zajímalo, jestli neexistuje něco sofistikovanějšího (něco jako "_zázrak")Smile
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4357:Jak převést souřadnicové informace do S-JTSK?
Tip 6756:Transformace souřadnicových systémů v AutoCAD Civil 3D.
Tip 6323:Dávkový převodník GPS souřadnic na S-JTSK.
Tip 7251:Jak načíst CEL soubory (bloky Microstation) do AutoCADu?
Tip 636:Jak z AutoCADu zapsat nebo naopak načíst formát DGN?
Tip 7542:Jak otočit osy kresby v JTSK?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.