Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4605 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

extrakce textu z dwg (najednou)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: extrakce textu z dwg (najednou)
    Zasláno: 22.bře.2022 v 14:12
Zdravím
Dostal jsem jako podklad situaci skutečného provedení, ale jen s čísly bodů. Jejich výpis byl v "tabulkách" na situaci, ale číslo i souřadnice x,y,z byly jako samostatné texty.
Samozřejmě jsem řešil přes geometra, aby mi poslal klasický texťák - bez problémů slíbil.

Nicméně to vždy nemusí být tak růžové, geodet už nemusí existovat, apod.
Tak mne napadlo se zamyslet, co s tím. zkusil jsem několi možností, jak to dostat do text. editoru, ale nic nebylo dobré... Řešil jste už někdo něco podobného?
Díky za nápady
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 14:21
Teď mi napadlo z té "tabulky" udělat MTEXT. (Tím se ale zruší řádkování) Přes schránku se to dá pak přenést jako text třeba do wordpadu, ale pak se to musí ručně odřádkovat, aby číslo bodu vždycky na začátku stránky. Ale při několika stovkách bodů to bude časově náročnější ... I když v nouzi aspoň nějaké řešení
J. Mantlík

Zpět nahoru
VS77 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 03.úno.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VS77 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 18:45
líbí se mi konverze programem na https://www.cadforum.cz/en/download.asp?fileID=3452, převod tabulky a pak exportem do csv
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 21:37
A byla to označení a hodnoty souřadnic vždy ve sloupcích jako řádkový text?
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 10:23
ad PepaR
ano, vypadá to jako tabulka, ale není to tabulka - jsou to samostatné "obyčejné" texty (viz jeden vysvícený)

J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 10:27
Tak obrázek znovu a lépe

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33/Screenshot_3_2022-03-23_10-27-30.jpg


J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 10:31
ad VS77
Díky za nápad. Popis vypadá zajímavě, ale nějak to nedělá, co by mělo ... Vždycky se to na něčem zasekne. Bud se na to ("až bude trocha času" Wink) muset ještě podívat ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
VSvarc Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.kvě.2006
Lokalita: ČR (ÚL)
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VSvarc Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 10:34
chybí mu čáry na řádky, nemusí být přesně stejně daleko od sebe
stačí dokreslit kopírováním
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 11:28
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

ano, vypadá to jako tabulka, ale není to tabulka - jsou to samostatné "obyčejné" texty (viz jeden vysvícený)
Pokud je to takhle, tak je to podobný případ, co jsem kdysi řešil i já.

Nakonec jsem na to šel jednoduše přes aplikaci MtmdEdit, což je textový editor, který umí načíst a editovat jednořádkové texty jakoby to byl víceřádkový text. Tenkrát jsem to udělal tak, že jsme hodnoty vybral po sloupcích, ty zkopíroval do tabulkového procesoru a pak s tím pracoval dál, případně tabulku vložil zpět do výkresu ve formě, se kterou se mi již lépe dělalo.


PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 12:26
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 14:13
Pánové, díky na nápady. Trochu jsem to všechno projel a doufám, že to nikdy nebude potřeba.
Přece jen je to tak trochu "drbání levou rukou za pravým uchem" ...  Ale v případné nouzi aspoň to

ad VSvarc
Zatím jsem se dostal jen k tomu, že po dokreslení řádků to sice udělá jakousi tabulku, ale bez jakýchkoliv hodnot, které tam byly předtím

ad PepaR
MTMDEDIT (zkoušeno několik verzí) mi civil 2020 odmítá načíst ... Selhání z důvodu nekompatibility verzí (nevím, co je aktuální)

ad VMichl
Aktuální vítěz (nedivím se   Thumbs Up) Přes sloupce do excelu a export do txt. Ale zabere to dost času - především v případě většího počtu bodů rozložených do více "tabulek"

J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1637
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 16:16
Když to má obsazené všechny buňky, tak je to v zásadě jednoduše řešitelné.
Na to posbírání po sloupcích se nechá použít i příkaz TXT2MTXT se správným nastavením. Dříve Express Tool, dnes built-in. Byla by to záležitost na pár minut.

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 16:19
Fajn, to jsem zkoušel.
Ale co je to to "správné nastavení" - tedy aby se to nemuselo ručně odřádkovávat?
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1637
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 16:29
Tak nezatrhujte to zalamování (druhé od spoda).
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 17:09
Jak jednoduché Thumbs Up
Tolikrát jsem tenhle příkaz použil a nastavení ignoroval ...

Odebírám tedy pomyslný vavřínový věnec p. Michlovi (on se orčitě zlobit nebude) a je tedy Váš Smile

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 17:23
Smile
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 19:13
Na věnec to sice už nebude, Wink přidávám však odkaz na ten editor:

Upravil PepaR - 23.bře.2022 v 20:22
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10346:VIPJak extrahovat CAD model ze souboru 3D PDF?
Tip 11895:Jak řídit parametry dynamického bloku nebo vazby pomocí tabulky z Excelu?
Tip 12249:VIPJak exportovat FBX z AutoCADu 2019, 2020?
Tip 9723:VIPJak využít MSI instalace z EXE Service Packů?
Tip 6253:Texty výkresu se zobrazují jen jako rámečky (obdélníčky).
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.