Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3911 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Aktualizace zjednodušené sestavy(obalu) v sestavě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jekuza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.pro.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical 2020,Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jekuza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktualizace zjednodušené sestavy(obalu) v sestavě
    Zasláno: 31.bře.2022 v 13:15
Dobrý den,

prosím o radu ohledně aktualizace sestavy. Kolega vytvořil zjednodušenou sestavu (obal) ze sestavy.
Tento obal jsem si vložil do mojí sestavy. Lze aktualizovat obal po úpravě kolegy, který je umístěn na síťovém disku, v aktuálně otevřené mojí sestavě? Nyní musím celou sestavu zavřít a aktualizace proběhne až po vypnutí celého Inventoru.

Děkuji
Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, Inv
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 11:03
Dobrý den,  na kartě produktivita najdete příkaz pro aktualizaci náhrad. Samozřejmě to bude fungovat jen pokud kolega u obalu neostřihnul vazbu na původní sestavu.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38719/produktivita.png




Upravil PeSu - 01.dub.2022 v 11:06
Zpět nahoru
Jaroslav K. Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.úno.2022
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Fusion360
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jaroslav K. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 12:57
Před Fusionem jsem používal Inventor i náhrady ale nevím jestli tohle bude fungovat přes síťový disk. Ten se nám v Inventoru moc neosvědčil.
Zpět nahoru
Jekuza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.pro.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical 2020,Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jekuza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 13:05
Dobrý den,

děkuji Vám za odpověď.
Kolega udělal v obalu změnu, ale po vyzkoušení příkazu aktualizace náhrad mi to napsalo: "Všechny náhradní součásti jsou aktuální."
Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, Inv
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 13:24
Pokud ten obal nemáte použit jako reprezentaci úrovně detailu, tak by to mělo fungovat přes obyčejnou aktualizaci. V okamžiku, kdy se změní původní sestava, tak u obalu se objeví blesk aktualizace a zároveň se objeví i v panelu rychlého přístupu.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38719/aktualizace.png


Zpět nahoru
Jekuza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.pro.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical 2020,Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jekuza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 13:34
Obal není použit jako reprezentace úrovně detailů.
Blesk aktualizace se při změně neukáže.
Podle mě nedochází ke znovu načtení obalu ze síťového disku.
Zpět nahoru
Jaroslav K. Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 21.úno.2022
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Fusion360
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jaroslav K. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 14:59
Zkuste eliminovat vliv toho síťového disku. Podle mne je to pro Inventor blbost sdílet tímhle způsobem. Je tam na to Vault.
Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, Inv
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2022 v 15:44
Na síťovém disku používáte sdílený nebo poloizolovaný projekt. Pokud poloizolovaný, tak upravená verze sestavy zůstává na lokálním disku, dokud se nezařadí zpět na server. U sdíleného projektu se odehrává vše na serveru a i sestava, která není zařazená, by se vám měla jevit jako změněná po pouhém uložení. Pokud používáte lokální projekt při práci na serveru, tak si akorát zaděláváte na problém vzájemného přepisování.
Zpět nahoru
Jekuza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.pro.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Mechanical 2020,Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jekuza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2022 v 11:21
Máme nastavený jednouživatelský projekt. Zatím jsme spolupráci s kolegou neřešili, každý měl svůj projekt. Uvažujeme nad implementací Vaultu, ale zatím nemáme vyhrazený server. Řeší to IT oddělení.
Lze převést jednouživatelský projekt na sdílený?
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7299:Obalová součást sestavy Inventoru.
Tip 12770:Zjednodušení sestavy ve Fusion 360 - obalová funkce shrinkwrap
Tip 11571:Tři metody zjednodušení sestavy - obalové součásti.
Tip 4388:Jak ponížit sestavu Inventoru na jednoduchou součást? (IAM->IPT)
Tip 633:VIPMáte rozsáhlou 3D sestavu (nebo budovu) a potřebujete, aby při otáčení ve vystínovaném tvaru bylo dovnitř vidět (aby její "obal" byl poloprůhledný)?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.