Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
MartinRáčil ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.bře.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() Zasláno: 04.kvě.2022 v 18:33 |
Dobré odpoledne. Vůbec mě nenapadlo, že se na takové blbosti zastavím...
mám svarek: úkapové koryto a odvodní nátrubek na hadici. V korytu chci vypálit díru na trubku. Nenašel jsem nástroj, který bych mohl použít (INV2000). Předem děkuji za každou radu.
|
|
MR
|
|
![]() |
|
emanuel1200 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Vytvoř náčrt na úkapové trubce - promítnutí geometrie vnitřní otvor trubky - vysunutí
|
|
![]() |
|
MartinRáčil ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.bře.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 32 |
![]() |
To bylo první, co jsem zkoušel. Bohužel, úplně dobře to nedopadlo. Musím díru kvůli pálení udělat "kolmo přes plech". V tom případě se díra udělala obrovská. Prozatím jsem to obešel tím, že jsem díru kolmo neudělal, a po rozvinu objel nejzazší hranici, a tu následně jako kus plechu přičetl. To samé bylo nutné udělat pro druhou nejzazší hranu - tu jsem zase odečetl. Výsledek je odpovídající, vypálení bude odpovídající a nejsou zde žádné jiné hrany. Ale ten postup je složitejší. Pořád jsem se domníval, že musí existovat nějaký jiný nástroj. Hledal jsem něco, jako přímou úpravu - odečtení válce. Nic takového jsem nenašel.
|
|
MR
|
|
![]() |
|
Lubomír Polesný ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 30.zář.2010 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor Stav: Offline Bodů: 553 |
![]() |
Dobrý den,
posílám video s postupem. Musel jsem upravit rozlišení videa z důvodu nahrání. Postup využívá adaptivitu, který je myslím v tomto případě rychlejší. Šlo by toto udělat i třeba pomocí skeletonového modelování. Použil jsem konstrukční prvek Vyříznutí s volbou "Kolmo". Upravil Lubomír Polesný - 05.kvě.2022 v 08:38 |
|
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o. |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den.
Já jsem to vlastně tak dělal. A teď už vím, kde je chyba, proč se mi díra zdála hrozně velká. Ano, kdyby to byl čistokrevný průnik, tak je to vlasntě v pořádku, a vznikne nejmenší možná díra pro válece/tyč/trubku... ale tím, že mám trubku oříznutou také ve dvou rovinách, a navíc - kvůli skluzu ne kolmo, díra se jeví jako vyloženě moc veliká. Byl by velký prosto pro vylití svaru. Zkrátka - když by trubka procházela skrz, tak je to v pořádku. Ale tím, že trubka končí pod plechem, vznikne výřez veliký. Nicméně děkuji za zaslaný postup. Alespoň jsem se ubezpečil, že jiný nástroj neznám. Díky!
|
|
MR
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.