Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4253 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

REVIT - nový parametr u kabelových žlabů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ondras92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit, Autocad
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondras92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: REVIT - nový parametr u kabelových žlabů
    Zasláno: 06.čer.2022 v 15:35
Dobrý den,

Umí někdo přiřadit čísla a názvy místnosti ke kabelovým žlabům? Čísla i názvy byly vytvořeny pomoci funkce Analyzovat prostory a převzaty ze stavebního podkladu. U ostatních rodin se zobrazují normálně, ke žlabům neumím přiřadit nový parametr.

Děkuji
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2022 v 17:11
Asi není problém přidat parametr ke kabelovým lávkám, spíše je problém určit, ke kterému prostoru patří, když mohou probíhat více místnostmi nebo přes vícero podlaží. Nevím, jak se toto chová v T4R, ale pokud už takový požadavek vznikne, tak je možno zapsat prostor jako místo, kde žlab začíná - pomocí Dynama.
Zpět nahoru
Ondras92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit, Autocad
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondras92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 08:51
Dobrý den,
Mám právě problém už při přiřazení nového parametru ke žlabu. Co se týče toho umístění pomoci dynama, neměl byste návod?

Děkuji
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 15:45
Co se týče přidání parametru k lávkám, tak to je klasický proces - Parametry projektu - přidat - Sdílený parametr - (odkud) - vybrat parametr - přiřadit ke kategorii Kabelové lávky (Cabel Tray). Co se týče Dynama, zkuste se nejdříve podívat na Holixa (Revit Tools), tam je obdobná funkce, ale teď nemohu vyzkoušet, zda je možnost přidat číslo místnosti (prostoru) i pro lávky. Pro Dynamo když tak napíšu nějaký návod, jak to použít (v principu vybrat všechny lávky, zjistit jejich počáteční bod, zjistit místnosti a jejich geometrii a pak hledat, který bod leží v které místnosti).
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 16:37
Teď jsem koukal do Holixa, tak opravdu ani tam nemají funkčnost pro přiřazení místností ke kabelovým lávkám, funguje to jen pro vkládané rodiny, ne pro systémové.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2022 v 17:11

Připojené souboryzipuploads/74/Počátek_lávky_v_místnosti_2022-06-07_17-11-22.zip

Tak v rychlosti - načte všechny kabelové lávky, zjistí jejich počáteční bod, jak byly kreslené, zjistí místnosti a kontroluje, který bod leží ve které místnosti. Netestoval jsem to na další podlaží, zájemcům o úpravu se meze nekladou :-) Číslo místnosti zapíše do parametru "Mark" kabelových lávek.
Zpět nahoru
Ondras92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit, Autocad
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondras92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 07:48
Parametr Mark v rodině kabelových lávek není, pokud ho vytvořím například jako parametr instance, tak po spuštění dynama se nic neděje.

Můžete mne prosím navést?
Zpět nahoru
Ondras92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit, Autocad
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondras92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 07:49
Případně, pokud bych nechtěl použít dynamo, lze vytvořit parametr (třeba sdílený a instance) a doplnit jej o nějaký vzoreček, který si číslo místnosti ve které se nachází převezme?
Zpět nahoru
Ondras92 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.úno.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Revit, Autocad
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondras92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 08:01
Ještě mě napadlo, že já mám ty místnosti v revitu definované jako prostory a čísla prostorů, kdežto v dynamu jsou "místnosti". Nevím zda je v tom rozdíl, jen mě to tak napadlo...
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 09:09
Původně odeslal(a) Ondras92 Ondras92 napsal(a):

Parametr Mark v rodině kabelových lávek není, pokud ho vytvořím například jako parametr instance, tak po spuštění dynama se nic neděje.

Můžete mne prosím navést?
V České verzi Revitu je to Označení. 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3770
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.čer.2022 v 16:08
Původně odeslal(a) Ondras92 Ondras92 napsal(a):

Ještě mě napadlo, že já mám ty místnosti v revitu definované jako prostory a čísla prostorů, kdežto v dynamu jsou "místnosti". Nevím zda je v tom rozdíl, jen mě to tak napadlo...

 
Prostory to trochu komplikují, ale i to lze vyřešit. Přiložené Dynamo odfiltruje prostory, ve kterých nejsou žádné lávky, odfiltruje lávky, které nezačínají v prostoru (to je otázka, jak jsou prostory definované apod), pak přiřadí zbylé lávky k prostorům (jedna lávka nemůže začínat ve vícero prostorech, naopak jeden prostor může mít více lávek), a přiřadí čísla prostorů jednotlivým lávkám do parametru Označení.
Použité uzly - DynamoMEP, a jiné, to lze dohledat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12991:Jak v Revitu kreslit vlastní okapový žlab?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9007:Jak v Revitu vytvořit okap nebo římsu?
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 3695:Jak použít podmíněné zobrazení prvku z Revit family (rodiny)?
Tip 3994:VIPSnadné vypnutí pracovních bodů v kabelovém svazku.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.